Τα σωστά πρότυπα

1 Min Read

Τα πρότυπα, role models ή influencers στη σύγχρονη εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι μια μάλλον αμφιλεγόμενη έννοια.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι άνθρωποι με επιρροή στη δημόσια σφαίρα μπορούν να επηρεάσουν θετικά όλους εμάς για να αλλάξουμε ή να υιοθετήσουμε νέες πιο υγιεινές ή πιο σωστές πρακτικές στη καθημερινή μας ζωή. Άλλοι πάλι βρίσκουν την προσέγγιση αυτή μάλλον ρηχή, τονίζοντας ότι οι πάσης φύσεως σελέμπριτις μπορούν να μας επηρεάσουν σχετικά με τα ρούχα που θα φορέσουμε ή τα παπούτσια που θα επιλέξουμε, αλλά είναι παντελώς ακατάλληλοι για να μας πείσουν για σοβαρά πράγματα.

Υπάρχουν role models, όπως ο Τσιτσιπάς, που πριν μερικά χρόνια, μεσούσης της κρίσης covid, επιβεβαίωσε το ακατάλληλο της επιλογής ενός άριστου τενίστα ως πρεσβευτή ενός μηνύματος που αφορά στο γενικό καλό, ψηφίζοντας αντιεμβολιαστικά.

Υπάρχουν, όμως, και άνθρωποι, όπως ο Γρεβενιώτης και παγκόσμιος Μίλτος Τεντόγλου που με τη γενικότερη στάση τους δείχνουν πόσο πολύ τους χρειαζόμαστε ως πρότυπα.

Μοιραστείτε την είδηση