Θέμα χρόνου η απόσυρση λιγνιτικών μονάδων

1 Min Read

Το κλείσιμο μονάδων της ΔΕΗ, που θεωρούνται κοστοβόρες κυρίως λόγω των αυξημένων δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων, περιλαμβάνεται στο σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της επιχείρησης. Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λιγνιτικές μονάδες που θα κλείσουν είναι η Μελίτη Φλώρινας ενδεχομένως και η Μεγαλόπολη, ενώ αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε απόσυρση λιγνιτικών μονάδων λέγοντας χαρακτηριστικά πως “είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που μιλάει για βαθμιαία απόσυρση γιατί η λειτουργία τους ζημιώνει τη ΔΕΗ προσθέτοντας πως «ο στόλος των μονάδων είναι πεπαλαιωμένος και ο κορμός των λιγνιτικών μονάδων σε κάποιο βαθμό από προβληματικός έως ιδιαίτερα προβληματικός».
Στο ίδιο μήκος κύματος και το μήνυμα του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση ο οποίος ανέφερε πως η «απολιγνιτοποίηση σε διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες για το μέλλον τους» αποτελεί μια από τις έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις, που θα απαιτηθούν για τον ανασχηματισμό της επιχείρησης.

Μοιραστείτε την είδηση