Θεμελιώθηκε η νέα πτέρυγα του Τιάλειου Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κοζάνης

2 Min Read

Το πολύ σημαντικό έργο της κατασκευής της νέας πτέρυγας του Τιάλειου Εκκλησιαστικού Γηροκομείου αλλά και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, θεμελίωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, παρουσία του απερχόμενου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη, του απερχόμενου Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη του Βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Αμανατίδη και πλήθος κόσμου. Η συγκίνηση μεγάλη τόσο για τους γέροντες και τις γερόντισσες που Τιάλειου Γηροκομείου όσο και για το Μητροπολίτη καθώς ήταν ένα έργο που «κυνήγησε» με ζήλο για πολλά χρόνια και φτάσαμε στη θεμελίωση του.
Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε θερμά τους κ. κ. Καρυπίδη και Ιωαννίδη καθώς όπως είπε “με άκουσαν και την ανάγκη αυτού του ιερού έργου, την έκαναν και δική τους ανάγκη. 14 χρόνια  περίμενε αυτό το έργο. Η εκκλησία θα σας θυμάται και θα σας ευγνωμονεί “.

Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ενώ εκτελείται από το Δήμο Κοζάνης.
Αξίζει να σημειώσουμε πως η δομή λειτουργεί από το 1970 (ΦΕΚ ΙΔΡΥΣΗΣ 830/1970) και με τις εργασίες θα υλοποιηθεί η αναβάθμιση της υπάρχουσας Πτέρυγας Β’, η κατασκευή της νέας πτέρυγας, η οποία θα είναι διόροφο κτίριο με υπόγειο και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργικός. Με τις επεμβάσεις που θα υλοποιηθούν θα δημιουργηθεί μια πρότυπη βιοκλιματική Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.
Η σύμβαση του έργου ανέρχεται σε 1,42εκ. ευρώ + Φ.Π.Α.

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση