Τι είδατε από την γενική απεργία;

3 Min Read

Ο Νοέμβριος είναι μήνας με άφθονες εορτές και επετείους. Στις όποιες, τα τελευταία χρόνια, έχει προστεθεί και μια …γενική απεργία. Η οποία προετοιμάζεται από το καλοκαίρι. Εκεί ποντάρουν «τα ρέστα» τους και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και ο Βαρουφάκης. Έτσι, απολύσαμε και την χθεσινή «Γενική Απεργία». Με τις συνήθεις χωριστές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ και των άλλων. Οι όποιοι, όλοι, πανηγυρίζουν για την «μεγαλειώδη επιτυχία».

Αλήθεια, που την βρίσκουν αυτή την επιτυχία; Δεν μας δείχνουν με ποια κριτήρια την προσδιορίζουν;

 

*** Είδατε μήπως καμία τράπεζα κλειστή; Όχι βεβαίως

*** Είδατε μήπως καμία αλυσίδα σουπερμάρκετ κλειστή; Όχι βεβαίως

*** Είδατε μήπως να κατεβάζουν ρολά οι μεγαλύτερες αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών, ειδών ενδύσεως υποδήσεως; Τα θηριώδη «εμπορικά χωριά» και άλλα εμπορικά κέντρα; Όχι και πάλι όχι.

*** Μήπως ρήμαξαν οι εγκαταστάσεις των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος και κάθε μορφής ενέργειας; Κάθε άλλο

 

Στα χρόνια της μεγάλης κρίσης και εδω, μια ανώτατη συνδικαλιστική ηγεσία, προερχόμενη κυρίως από τους διορισμένους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και με «πολιτική συνείδηση» διαμορφωμένη σε κομματικούς σωλήνες, έχει κηρύξει πενήντα επτά φορές «γενική απεργία». Τέτοια κατάχρηση αυτού του όπλου δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο. Κατάχρηση που οδήγησε ακριβώς στη γελοιοποίηση του.

 

Γενική απεργία «σύντροφοι» και «συναγωνιστές» και «συνάδελφοι», κηρύσσουμε μια, άντε δύο φορές τον χρόνο, όταν είμαστε σε θέση να την κάνουμε πράγματι γενική απεργία. Να παραλύσουν τα πάντα. Έτσι ώστε ο οικονομικός, πολιτικός και κοινωνικός αντίκτυπος να οδηγήσει σε κάποια διέξοδο, σε ικανοποίηση βασικών και δικαίων διεκδικήσεων.

 

Αλλά είπαμε. Εδώ είναι ο τόπος όπου γελοιοποιούνται τα πάντα. Από τον σοσιαλισμό ως τον φεμινισμό και από την οικολογία ως την πολιτική ορθότητα και τα «προσωπικά δεδομένα». Η γενική απεργία θα ξέφευγε;

 

Εδώ νοείται ως «τεράστια επιτυχία» του εργατικού κινήματος το ότι καταφερνουν οι διορισμένοι στα δημόσια μέσα αστικών μεταφορών, που είναι και οι πιο καλοπληρωμένοι και με τις άριστες συνθήκες εργασίας, να εξασφαλίσουν άλλη μια ημέρα καθισιού σε βάρος εκατομμυρίων εργαζομένων που καταταλαιπωρήθηκαν για να φτάσουν στις δουλειές τους.

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση