Τι ισχύει με το ωράριο μουσικής των καταστημάτων στην Κοζάνη

1 Min Read

Μέχρι τις 03.00 το πρωί μπορούν να έχουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ακόμη και την περίοδο της Αποκριάς. Αυτό προκύπτει από τον κανονισμό του Δήμου Κοζάνης, που βασίζεται στην ισχύουσα αστυνομική διάταξη του 1996.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομική διάταξη το ωράριο λειτουργίας μουσικής για τη μεν χειμερινή περίοδο είναι μέχρι την 22:00 ώρα, για δε την θερινή περίοδομέχρι την 23:00.

Ο Δήμος όμως, εφόσον δεν διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων, μπορεί να παρατείνει, κατά το μέγιστο, την άδεια ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων, ανάλογα με το είδος των μουσικών οργάνων και τη θέση του καταστήματος σε σχέση με τους γύρω κατοικημένους χώρους, μέχρι την 03:00 για τα καταστήματα που λειτουργούν σε κλειστό χώρο ή μέχρι την 02:00 για τα καταστήματα που λειτουργούν σε ανοικτό χώρο.

Παράλληλα την περίοδο των Αποκρεών (Τσικνοπέμπτη – Κυριακή των Αποκρεών, παραμονή 6ης Δεκεμβρίου και παραμονή εορτών και αργιών (Χριστουγεννων 25-26/12, Πρωτοχρονιάς, Θεοφανειων, 15ης Αυγούστου, Αγίου Πνεύματος, το ωράριο λειτουργίας μουσικής μπορεί  να παραταθεί έως τις 3.00πμ της επομένης.

 

Μοιραστείτε την είδηση