Τι λέει ο Γιώργος Τοπαλίδης στο Έθνος για το βιογραφικό του

2 Min Read

«Δεν κατέθεσα κανένα πλαστό πτυχίο για τη θέση του Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ)» δηλώνει στο ethnos.gr ο Γιώργος Τοπαλίδης, που «καρατομήθηκε» από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια πριν ακόμη αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας το μεσημέρι της Τετάρτης ανακοίνωσε ότι αποσύρει ουσιαστικά την πρότασή του για τη θέση του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ τον Γιώργο Τοπαλίδη, καθώς φέρεται να παρουσίασε πλασματικό βιογραφικό στο οποίο αναγραφόταν και διδακτορικό, το οποίο όμως δεν κατείχε.

- Advertisement -

Ο συγκεκριμένος τίτλος σπουδών δεν αποτελεί προαπαιτούμενο της κάλυψης της θέσης, παρ’ όλα αυτά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έπαψε τον κ. Γεώργιο Τοπαλίδη από τη θέση του προτεινόμενου Διοικητή της 3ης ΥΠΕ, λίγα 24ωρα πριν δοθεί επισήμως το «πράσινο φως» από την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η υπόθεση διαπιστώθηκε κατά τη διαδικασία ελέγχου των τίτλων σπουδών των προτεινόμενων για τις θέσεις των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, ώστε να κατατεθούν στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Εκεί διαπιστώθηκε ότι άλλο αναγραφόταν στο βιογραφικό και άλλοι τίτλοι σπουδών κατατέθηκαν.

«Δεν έδωσα πλήρες βιογραφικό»

Ο κ. Τοπαλίδης επισημαίνει αποκλειστικά στο ethnos.gr ότι κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών δεν παρέδωσε πλήρες βιογραφικό με αναφορά στα πτυχία του, παρά μόνο μία περιγραφική κατάσταση. Όπως αναφέρει: «Δεν είχα καταθέσει κανένα πλαστό πτυχίο και ούτε παρουσίασα κάτι ψευδές. Μάλιστα στα έγγραφα που κατέθεσα, τους εξουσιοδότησα να αναζητήσουν και τα πτυχία μου. Άλλωστε ανήκω στο επιστημονικό διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και εκεί προαπαιτούμενο είναι το μεταπτυχιακό».

Σε ό,τι αφορά τα έγγραφα που παρέδωσε για τη θέση του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ, ο κ.Τοπαλίδης υπογραμμίζει: «Εγώ είχα στείλει μόνο το πτυχίο μου από τα ΤΕΙ που απαιτούνταν και το βιογραφικό όπως σας είπα μόνο περιγραφικά. Μάλιστα, έλεγα χαρακτηριστικά ότι έχω κάνει σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις».

Μοιραστείτε την είδηση