Την αμεση στελέχωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της ψυχιατρικής κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης ζητά ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Με τα λύπης μας το τελευταίο διάστημα διαπιστώνουμε πως η μοναδική ψυχιατρική κλινική της Περιφέρειας μας υπολειτουργεί σε σημείο εγκατάλειψης.

Όπως έχουμε ενημερωθεί και από τον Διοικητή κ. Γκανάτσιο αλλά και από τον Δ/ντη της κλινικής κ. Βασιλάκο υπάρχει υποστελέχωση, με αποτέλεσμα να μην παρέχονται σωστές υπηρεσίες υγείας σε μια ομάδα ανθρώπων η οποία στις μέρες μας αυξάνεται κάθετα και σύμφωνα με τα στατιστικά 1 στους 3 ασθενείς με λοίμωξη Covid/19 θα εμφανίσουν κάποια ψυχική ή νευρολογική διαταραχή και εκτός βέβαια από τον ήδη γενικό πληθυσμό και όσων άλλων πάσχουν από κάποια υποκείμενη ψυχική διαταραχή.

- Advertisement -

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αγωνίζεται και στέκεται δίπλα σε όλους αυτούς είτε ασθενείς είτε υπαλληλικό προσωπικό ώστε να καταφέρουν να κρατήσουν την κλινική στελεχωμένη παρέχοντας όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες και συνθήκες διαβίωσης των ασθενών.

Θεωρούμε άμεση και αναγκαία την στελέχωση της καθώς δεν είναι εφικτό και ανθρώπινο να εξυπηρετούνται 13 Δήμοι της Περιφέρειας μας από ελάχιστο αν όχι μηδαμινό υπαλληλικό προσωπικό προσπαθώντας επιπροσθέτως να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid/19 αλλά και την σωστή διάγνωση. Είναι αδιανόητο απλά περιστατικά να διακομίζονται σε μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας μας και εκτός Περιφέρειας μας για διανυκτέρευση και κάνοντας χρήση ακόμη και οχημάτων του ΕΚΑΒ που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν άλλα περιστατικά.

Κλείνοντας πρέπει να βρεθεί άμεση λύση σε ένα τόσο μείζον θέμα ώστε επιτέλους να λειτουργήσει ορθά και όσο το δυνατόν με λιγότερα προβλήματα η ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ.  

Για το Δ.Σ. 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Μήγγος Μιχάλης

 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Δάφας Ευάγγελος

ΥΠ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

 

Σκόρδα Κωνσταντίνα

Μοιραστείτε την είδηση