«Συστήνεται» στο εγχώριο και διεθνές τουριστικό κοινό η Δυτική Μακεδονία

3 Min Read

Την ανάγκη για μια διαφορετική καμπάνια με στόχο την προσέλκυση τουριστών στην Δυτική Μακεδονία, ανέδειξε το πρωί της Τρίτης στην Κοζάνη η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας. Η Εταιρεία, παρουσίασε σε επαγγελματίες του τουρισμού και άμεσα ωφελούμενους που δραστηριοποιούνται στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας, για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να ωφεληθούν από τις ενέργειες τουριστικής προβολής που μπορούν να υλοποιηθούν. 

Ο Δημήτρης Κούτουλας, σύμβουλος τουριστικού μάρκετινγκ, ανέφερε πως το επόμενο διάστημα σχεδιάζεται μια συζήτηση σχετικά με το πως μπορεί μέσω μιας στενότερης συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης να υπάρξουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και να δοθεί έμφαση στα εργαλεία διαδικτυακής προβολής για τη νέα τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας. «Θα δούμε πώς μπορούμε να αναπτύξουμε μία ισχυρή διαδικτυακή παρουσία και να παρουσιάσουμε ένα νέο πιο ενδιαφέρον αφήγημα για τη Δυτική Μακεδονία προκειμένου να προσελκύσουν επισκέπτες όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, δημιουργώντας ένα ολοζώντανο αφήγημα για όλες τις όμορφες ταξιδιωτικές εμπειρίες που προσφέρει η περιοχή και στα κοινωνικά δίκτυα και μέσα από μία νέα δυναμική ιστοσελίδα και αξιοποιώντας γενικά όλα τα σύγχρονα εργαλεία προβολής προκειμένου το μήνυμα να φτάσει στους τελικούς αποδέκτες» σημείωσε ο κ. Κούτουλας.

- Advertisement -

Ο Δασοπόνος Απόστολος Διανέλλος, υπεύθυνος προγραμμάτων περιβαλλοντικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης στη Βάλια Κάλντα, χαρακτήρισε πολύ σημαντική την προσπάθεια που γίνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για εξωστρέφεια στον τουρισμό. Ανέφερε πως η περιοχή, έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται για να αναπτυχθούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού (ποτάμια, χιονοδρομικά κέντρα, σπηλιές , κλπ) «Η προβολή είναι το Α και το Ω ενός προϊόντος» τόνισε.

Στην υλοποίηση στρατηγικού σχεδίου για την ανάδειξη της Δυτικής Μακεδονίας στάθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Απασχόλησης, Γιώργος Βαβλιάρας. «Θέλουμε να αναδείξουμε την πολύ όμορφη περιοχή μας και να φτάσουν σε κάθε σπίτι οι ομορφιές και οι χαρές της Δυτικής Μακεδονίας ώστε να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο να μας επισκεφτεί γιατί όλοι ξέρουμε πλέον ότι το γνωστικό κομμάτι που κάποτε δεν μας ενδιέφερε, μας ενδιαφέρει απόλυτα πλέον και είναι ένας πόλος έλξης για τους επισκέπτες. Έτσι θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας και χρειάζονται συνέργειες από την περιφέρεια, τους δήμους και από τους επαγγελματίες του τουρισμού για να έχει επιτυχία» τόνισε ο κ. Βαβλιάρας.

Θένια Βασιλειάδου

Φωτογραφίες: Δημήτρης Στραβού

Μοιραστείτε την είδηση