Το δικαίωμα και η υποχρέωση να εκτεθείς

1 Min Read

Το κάλεσμα και η επιλογή να «κατέβει» κάποιος ως υποψήφιος, είναι απο μόνη της τιμητική. Είναι σημαντικό να θέλεις να αφιερώσεις χρόνο για να ασχοληθείς με τα κοινά, να μην «ιδιωτεύεις» μόνο και να μην κρύβεσαι πίσω απο τη δικαιολογία των σοβαρών επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Ως εκ τούτου, όποιος επιλέγει να εκτεθεί, όπως επικράτησε να λέμε, θα πρέπει να σταθεί άξιος στη συνέχεια να υπηρετήσει τους συντοπίτες του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό είναι συνάμα τιμή, αλλά και φορτίο.
Γιατί η ενασχόληση με τα δημόσια πράγματα, δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε εξαντλείται σε δημόσιες παρουσίες που προσελκύουν τα φώτα της δημοσιότητας. Απαιτεί γνώση που χιτίζεται μέσα απο διάβασμα, άρα θέλει ανθρώπους εργατικούς με διάθεση να μάθουν.
Απο την άλλη, πάλι, όσοι μένουν διαρκώς στην απέξω, κατηγορώντας συστηματικά, αυτούς που επιλέγουν να «κατέβουν», ως ολίγιστους, θα πρέπει με τη σειρά τους να αναρωτηθούν εκείνοι τι κάνουν για τον τόπο τους.
Είναι εύκολο να κριτικάρουμε όσους εκτίθενται και να ψάχνουμε να βρούμε τα τρωτά τους. Τουλάχιστον αυτοί κάτι θα μάθουν απο τη διαδικασία. Οι υπόλοιποι που θα βγάλουν το ταμπεραμέντο τους μόνο απο το πληκτρολόγιο, τι θα έχουν προσφέρει;

Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση