Το καλύτερο μάθημα

2 Min Read

Όπως έχω ξαναγράψει αγοράζω τη «Σχεδία» που διατίθεται από άστεγους πωλητές μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά μπορεί κάποιος να γίνει συνδρομητής της, σε τακτική βάση.
Είναι από τα έντυπα εκείνα που σε πείσμα των καιρών έχουν κάτι να πουν και μάλιστα προσφέρουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεματολογία.
Το editorial της τελευταίας «Σχεδίας» αναφέρεται, λοιπόν, σε ένα πρωτότυπο, όσο και σοκαριστικό μάθημα που έδωσαν οι δάσκαλοι σε ένα σχολείο στην Αυστραλία.
Όταν έφτασαν, λοιπόν, οι μαθητές, οι δάσκαλοί τους είπαν πως το μεσημέρι θα χώριζαν από τις οικογένειές τους, για να ζήσουν σε άλλο περιβάλλον. Όπως ήταν φυσικό οι μαθητές σοκαρίστηκαν και άλλοι έκλαιγαν, ενώ άλλοι σκεφτόταν πως να το σκάσουν από το σχολείο.
Μέχρι που ήρθε το μεσημέρι και τότε οι δάσκαλοι τους είπαν ότι θα γύριζαν κανονικά στα σπίτια τους και ότι όλο αυτό ήταν ένα πειραματικό παιχνίδι ρόλων με στόχο να τους δείξουν πως αισθάνθηκαν τα παιδιά των Αβοριγίνων, όταν αποκόπηκαν από τις οικογένειές τους.
Παρά το σοκ και την έκπληξη κανένα από τα παιδιά και τους γονείς δεν διαμαρτυρήθηκε απο αυτό το προχωρημένο παιχνίδι ρόλων που ήθελε απλά να αυξήσει την ενσυναίσθηση και να βάλει τα παιδιά στα παπούτσια των παιδιών που απο τη μια στιγμή στην άλλη αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Δύσκολο, όσο και χρήσιμο μάθημα.

Ιωάννα

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση