Το πεταμένο μωρό

2 Min Read

Η ιστορία της 22χρονης που πέταξε το μωρό της στον ακάλυπτο, μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω. Σε αντιλήψεις και νοσηρές νοοτροπίες μιας άλλης εποχής, η οποία καταδίκαζε μια για πάντα και κυρίως κοπέλες, στον δια βίου στιγματισμό και στην περιθωριοποίηση αν δεν ακολουθούσαν τα πρέπει της εποχής.
Σήμερα, φαινομενικά τουλάχιστον, βρισκόμαστε μακριά απο εκείνες τις σκοτεινές εποχές. Οι γονείς είναι πλέον έτοιμοι να αντιμετωπίσουν μαζί με τα παιδιά τους τα προβλήματα που θα προκύψουν και είναι κοντά τους, ώστε να μπορούν να αντιληφθούν τι συμβαίνει. Επιπλέον, η ενημέρωση για τα θέματα αυτά και οι δυνατότητες αναζήτησης βοήθειας είναι περισσότερες.
Στην περίπτωση της 22χρονης φαίνεται ότι τίποτα απο τα παραπάνω δεν «δούλεψε». Ποια μάνα δεν μπορεί να αντιληφθεί τέτοια αλλαγή στο ίδιο της το παιδί και ποιο κοινωνικό περιβάλλον στέκεται αμέτοχο; Αλλά και ποιο νεαρό κορίτσι θεωρεί «λύση» το να γεννήσει μόνη μέσα σε μια μπανιέρα και να αφήσει αβοήθητο ένα πλασματάκι στον ακάλυπτο;
Είναι συγκλονιστικό να αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό συνέβη στο σήμερα, στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, στη διπλανή πόρτα. Σε κάνει να αναρωτιέσαι τι δεν έχει πάει καλά και πως μπορούν άλλες νεαρές κοπέλες που βρίσκονται σε μια δύσκολη φάση της ζωής τους να βοηθηθούν, ώστε να μην οδηγηθούν σε πράξεις που θα τις στοιχειώνουν για πάντα.
Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση