Το στυλ σου είσαι εσύ

2 Min Read

Άρχισα να παρατηρώ κανένα μήνα περίπου πριν πως όλο και περισσότερες γυναίκες υιοθετούν στυλιστικές επιλογές που θα έλεγε κανείς κόσμια ότι δεν ισορροπούν εύκολα ούτε στο χώρο, ούτε στην περίσταση.
Κάτι οι φαρδιές πλεκτές μπλούζες σε συνδυαμό με πλισέ φούστες, κάτι τα ο-θεός-να-τα-κάνει- κόλορ-μπλοκινγκ σύνολα, κάτι τα θεατρικά παπούτσια, με είχαν βάλει σε υποψίες για το τι συμβαίνει.
Μέχρι που κάποια μου είπε «your style rocks» κι εκεί αντιλήφθηκα την αιτία του κακού που δεν είναι άλλη απο το δημοφιλές τηλεοπτικό υποπροϊόν, συνώνυμο της μαύρης τύφλας και της ακαλαισθησίας μας, που ακούει στο όνομα «my style rocks».
Ένα τσούρμο εικοσάχρονα -έχει σημασία η ηλικία- και τρεις κριτές μιλούν επιτηδευμένα για τη μόδα και λανσάρουν στυλ (υποτίθεται!).
Τι στυλ όμως; Στυλ για την τηλεόραση, για το κόκκινο χαλί, για τις χίλιες και μια νύχτες…
Όχι για την κυρά Σούλα τη γκλάμορους που τα ‘χει τα χρονάκια της και πάει ντυμένη έτσι στη λαϊκή.
Γιατί αυτές κυρά-Σούλα μου κάνουν τ-η-λ-ε-ο-ρ-α-σ-η και δεν είναι η καθημερινότητά τους σπίτι-γραφείο-μανάβης-φροντιστήριο και πάλι πίσω.
Να τα λέμε κι αυτά, γιατί κάπου έχουμε παρανοήσει και την έχουμε δει αγγελάκια της Victoria’s secret. Και να θυμόμαστε την Κοκό Σανέλ που έλεγε «μόδα είναι να είσαι ντεμοντέ».

Ιωάννα
[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση