Τύχη και επιλογή

1 Min Read

Γεννιόμαστε απο τύχη σε έναν τόπο και όχι απο επιλογή. Υπό αυτή την έννοια είναι κάπως περίεργο να θέλουμε να χωρίζουμε διαρκώς τους ανθρώπους σε κατηγορίες του τύπου «ντόπιοι», «μετανάστες» ή «λαθραίοι».
Εσάς πως θα σας φαινόταν, αν κάποια στιγμή, για λόγους ανωτέρας βίας χρειαζόταν να εγκαταλείψετε άρον-άρον το σπίτι σας και να αναζητήσετε την τύχη σας εκτός συνόρων; Η προσωπική ματιά στο πρόβλημα των άλλων δίνει πάντα διαφορετική προοπτική.
Τα προβλήματα ξεκινούν όταν αυτός που για κάποιο λόγο μεταναστεύει, δεν σέβεται τις διαδικασίες και τον τρόπο ζωής της χώρας, η οποία τον υποδέχεται και η χώρα με τη σειρά της δεν έχει πολιτική για τη μετανάστευση.
Αυτή τη στιγμή το θέμα της ασφάλειας και τα πάσης φύσεως φοβικά σύνδρομα βρίσκονται σε έξαρση.
Αυτό μας κάνει επιθετικούς και υπερβολικούς. Μας κάνει, επίσης, άδικους και ενεργοποιεί αντανακλαστικά που δημιουργούν θυμό και κακία.
Τα ζητήματα αυτά δεν λύνονται με φωνές και με βία. Δεν προχωρούν οι σχέσεις των ανθρώπων με άναρθρες κραυγές και συνθήματα.
Απαιτούνται πολιτικές και σοβαρές προσεγγίσεις που και στους ανθρώπους αυτούς θα επιφυλάξουν ανθρώπινη μεταχείριση και εμάς τους «τυχερούς» της υπόθεσης, θα μας κάνουν να νιώσουμε ασφάλεια και να δείξουμε αυτό που πραγματικά είμαστε.

Μοιραστείτε την είδηση