Βασικές δεξιότητες

2 Min Read

Τι χρειάζεται σήμερα για να δουλέψεις; Ποιο είναι το βασικό προσόν και ποιες οι απαραίτητες δεξιότητες; Το ‘χουμε ή φορτώνουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας με βάρος αχρείαστο;
Θα σας διηγηθώ μια μικρή προσωπική ιστορία. Εκεί γύρω στα 17,5, το καλοκαίρι του δικού μου θριάμβου, καθώς είχα περάσει στη Νομική, η αγαπημένη μαμά μου πρότεινε στον ελεύθερο πλέον χρόνο που είχα μέχρι να γίνω και επισήμως φοιτήτρια, να μάθω να δακτυλογραφώ με το λεγόμενο «τυφλό» σύστημα. Γιατί δακτυλογράφος θα γίνω; Σκέφτηκα από μέσα μου, αφού απ’ έξω μου συμφώνησα στα γρήγορα με ένα «ναι, μαμά» και ξεκίνησα να χτυπάω με τους δείκτες μου τα πλήκτρα φ,ξ.
Στα χρόνια που πέρασαν και μεταξύ άλλων πτυχίων, πιστοποιητικών και δεξιοτήτων, αντιλήφθηκα πόσο πολύ με βοήθησε αυτό το ταπεινό «τυφλό» σύστημα δακτυλογράφησης στην πράξη, πολύ περισσότερο από άλλα «βαρβάτα» χαρτιά που διέθετα.
Μ΄αυτή τη μικρή ιστορία, λοιπόν, θέλω να πω ότι συχνά ασχολούμαστε μόνο με τα μεγάλα και αδιαφορούμε για τα μικρά. Καταπιανόμαστε με τη συμβολή του Καζούο Ισιγκούρο στη λογοτεχνία και λησμονούμε να μάθουμε σε κάποιον πώς να κάνει μια απλή αίτηση.
Να μην ξεχάσω δε να συμπληρώσω ότι στις βασικές δεξιότητες, εκτός από τις γνωστικές συγκαταλέγονται και οι επικοινωνιακές-συμπεριφορικές, που σημαίνει ότι οι συνεργάτες εκτιμούν πρώτα τον άνθρωπο και ύστερα τα πτυχία του. Το τελευταίο είναι κάτι που μαθαίνεται στην πορεία.

Μοιραστείτε την είδηση