Ξεκίνησαν τα μαθήματα κολύμβησης για τους μαθητές της Γ’ Δημοτικού

2 Min Read

Πρεμιέρα το πρωί της Δευτέρας έκανε το μάθημα της κολύμβησης στα παιδιά της γ’ δημοτικού σχολείων που βρίσκονται σε ακτίνα 25 χλμ. από τα κολυμβητήρια Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.
Στο κολυμβητήριο της Κοζάνης βρέθηκαν μαθητές δυο τμημάτων του 18ου δημοτικού σχολείου κι ενός τμήματος του σχολείου «Χαρισίου Μεγδάνη», οι οποίοι καταχάρηκαν το μάθημα.
Το μάθημα της κολύμβησης ξεκίνησε να εφαρμόζεται από πέρυσι πιλοτικά και φέτος είναι υποχρεωτικό.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάει το πρόγραμμα, έστω και με κάποια καθυστέρηση, απαραίτητη για να διασφαλίσουμε το προσωπικό και τη μετακίνηση» δήλωσε ο προϊστάμενος της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Γιάννης Γκαμπούρας, προσθέτοντας πως «στόχος είναι η εξοικείωση των παιδιων με το υγρό στοιχείο και η κολύμβηση με ασφάλεια.
Σχολεία από την Αιανή, την Ξηρολίμνη, το Βαθύλακκο και την Ποντοκώμη συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ενώ αίτημα για συμμετοχή στο Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας υπέβαλε και το δημοτικό σχολείο Φιλώτα.
Τη δράση στηρίζει Οργανισμός Πολιτισμού Κοζάνης και όπως τόνισε ο πρόεδρος του Γιάννης Ιωαννίδης η συνεργασία υπήρξε άψογη.
Οι μαθητές μαθαίνουν κολύμπι μέσα από τεχνικές μάθησης και διασκέδαση.
Το πρώτο μάθημα, όπως δήλωσε εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι πήγε περίφημα και τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα. «Στα πρώτα μαθήματα εστιάζουμε στην ασφάλεια και στην υγιεινή» τόνισε ο Αναστάσιος Ρίζος, συντονιστής του προγράμματος.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση