Ξεκίνησαν τα μαθήματα των πρώτων φοιτητών στη Σχολή Πυροσβεστικής στην Πτολεμαίδα

2 Min Read

Η υποδοχή των 93 πρώτων φοιτητών της Πυροσβεστικής Σχολής στην Πτολεμαϊδα έγινε το πρωί της Δευτέρας απο τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη, το βουλευτή Μ. Δημητριάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κοζάνης Π. Πλακεντά και τον εντεταλμένο σύμβουλο πολιτικής προστασίας Η. Κάτανα.
Οι δόκιμοι πυροσβέστες, 77 άνδρες και 16 γυναίκες, έφτασαν απο το βράδυ της Κυριακής στις εγκαταστάσεις της Σχολής και το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησαν κανονικά το πρόγραμμά των μαθημάτων τους.
Όπως δήλωσε ο διοικητής της Σχολής Ανδρέας Παπαζαχαρίας “οι δόκιμοι τακτοποιήθηκαν και το πρόγραμμά τους ξεκινάει κανονικά”.
Ο Περιφερειάρχης, καλωσορίζοντας τους νέους φοιτητές, αναφέρθηκε στη μεγάλη πρόκληση της λειτουργίας της Σχολής που είναι “ένα στοίχημα συνεργασίας και αλληλεγγύης, ένα εγχείρημα που ξεπερνά τα όρια της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της χώρας”. “Θα είμαστε κοντά σας” δήλωσε ο Περιφερειάρχης που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Τόσκα,  το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκη, τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Π. Πλακεντά και τον εντεταλμένο σύμβουλο πολιτικής προστασίας Η. Κάτανα μαζί με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τη δουλειά που κατέβαλαν όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου οι εγκαταστάσεις να είναι άρτιες.
Ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας Ηλ. Κάτανας δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος, τονίζοντας ότι “εργαστήκαμε για να φέρουμε σε πέρας τη λειτουργία της σχολής που θα δώσει κύρος και ποιότητα και αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα για το μεγάλο εγχείρημά μας που είναι να γίνει η Δυτική Μακεδονία το κέντρο πολιτικής προστασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο.

Μοιραστείτε την είδηση