Ξεκίνησε χθες στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση

3 Min Read

Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά την κατάθεση των στοιχείων που πήρε από την ΑΔΑΕ, η οποία διαπίστωσε μετά από έλεγχο πως έξι πρόσωπα υψηλής σημασίας παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ. Πρόκειται για τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, τον ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας κ. Λιακόπουλο, τους πρώην και νυν επικεφαλής της επιτροπής Εξοπλισμών κ. Λάγιο και Αλεξόπουλο και τον ΑΓΕΣ κ. Λαλούση.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργού «ένοχο» και «εντολέα του παρακράτους» αφού, όπως πρόσθεσε, στο σχετικό ερώτημά του προς την ΑΔΑΕ για τα προαναφερθέντα πρόσωπα «η απάντηση ήταν έξι στα έξι.»

«Η ελληνική κοινωνία ζει εδώ και έξι μήνες στη δίνη των αποκαλύψεων για έναν ασύλληπτο αριθμό υποκλοπών, στη δίνη ενός πρωτοφανούς σκανδάλου» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως «εχουμε ιστορική υποχρέωση να δράσουμε. Έχουμε το Σύνταγμα και τα εργαλεία που η ίδια η Δημοκρατία μάς προσφέρει. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι ένοχοι σε αυτήν την εκτροπή. Έχουν και πολιτικές αλλά και βαρύτατες προσωπικές και νομικές ευθύνες», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Μησοτάκης θα αναγκαστεί να έρθει εδώ και να δώσει εξηγήσεις, να λογοδοτήσει, να απαντήσει και η Βουλή θα αναγκαστεί να αποφασίσει: Με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή… Μόνο οι λέξεις ζόφος και παρακμή χαρακτηρίζουν την κατάσταση…Είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία, την ασφάλεια της χώρας και τα δικαιώματα» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας.

 

Ξεκίνησε η συζήτηση από χθες στις 6

Η Κυβέρνηση αποδέχθηκε την πρόταση μομφής δια του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος απαντώντας στον κ. Τσίπρα είπε ότι «με τη συζήτηση της πρότασης περί δυσπιστίας θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε σε επίπεδο δημοσίων πολιτικών, και να δούμε πράγματι εάν η παρούσα κυβέρνηση έχει επιτελέσει όλα αυτά τα δεινά για τα οποία την μέμφεστε ή στην πραγματικότητα, η παρούσα κυβέρνηση έχει επιτελέσει, κατά τι καλύτερο, αυτό για το οποίο έλαβε την εντολή από τον ελληνικό λαό. Και ευτυχώς είναι νωπές οι δύο διακυβερνήσεις και η αντιπαράθεση θα είναι πολύ προφανής”.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη στην Βουλή χθες το μεσημέρι την ώρα που βρισκόταν στην Κρήτη και χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας «καλοδεχούμενη». «Καλοδεχούμενη η πρόταση και είναι αλήθεια ότι τον παρακαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει. Είναι πολύ καλή ευκαιρία για να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών. Επιδιώκω τη σύγκριση, ελάτε να συγκριθούμε, εύχομαι οι πολίτες να ξεπεράσουν το νέφος της τοξικότητας και να αντιληφθούν ποιοι μπορούν να τους μιλήσουν για το μέλλον τους. Από αύριο (σήμερα) θα είμαστε στη Βουλή και την Παρασκευή θα πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης και μέχρι να προκηρύξουμε τις εκλογές θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση