Ξεκίνησε το φιλόδοξο πρόγραμμα στειρώσεων των αδέσποτων στο Δημοτικό Κτηνιατρείο Κοζάνης

2 Min Read

Γερμανοί εθελοντές κτηνίατροι προγραμματίζουν δεκάδες στειρώσεις το επόμενο διάστημα

Με τη στείρωση τριάντα αδέσποτων σκύλων από ομάδα Γερμανών εθελοντών κτηνιάτρων, ξεκίνησε και επίσημα το πρωί της Παρασκευής η λειτουργία του Δημοτικού Κτηνιατρείου Κοζάνης στη Λευκόβρυση. Πρόκειται για την έναρξη ενός πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόζει ο Δήμος Κοζάνης, το οποίο προβλέπει τακτικές επισκέψεις κτηνιάτρων φιλοζωικών οργανώσεων για επεμβάσεις στειρώσεων, οι οποίες θα λειτουργήσουν καθοριστικά στον περιορισμό του προβλήματος της αναπαραγωγής των αδέσποτων σκύλων στην πόλη.

Οι ομάδα των οκτώ κτηνιάτρων, ζήτησε από την δημοτική αρχή να εντείνει το πρόγραμμα των στειρώσεων. Δήλωσαν πως μπορούν να επισκέπτονται την Κοζάνη πολύ πιο συχνά και να πιάσουν τον στόχο των 1000 στειρώσεων σε λίγους μήνες. Το «μπαλάκι» τώρα το έχει η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης που πρέπει να εξασφαλίσει περίπου 50.000 ευρώ γι’ αυτό το σκοπό. Μόνο αν βάλουν όλοι «πλάτη» τότε θα περιοριστεί σημαντικά το πρόβλημα των αδέσποτων και βέβαια εφόσον αλλάξει η νοοτροπία των πολιτών να παρατούν τα ζώα τους.

«Προφανώς και δεν είμαι ευχαριστημένος από την κατάσταση στην πόλη της Κοζάνης αλλά γίνονται προσπάθειες και απαιτείται πολύ δουλειά για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα» είπε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο οποίος ευχαρίστησε τους εθελοντές για την κίνησή τους.

«Οι Γερμανοί κτηνίατροι θα έρθουν σε λίγες μέρες πάλι στο Δημοτικό Κτηνιατρείο για να κάνουν άλλες 150 στειρώσεις. Είμαστε σε επικοινωνία και με τον Πανελλήνιο Φιλοζωικό Σύλλογο προς αυτή την κατεύθυνση. Μέχρι τώρα υπήρχε ένα πολεμικό κλίμα μεταξύ Δήμου Κοζάνης και φιλόζωων αλλά πλέον υπάρχει συνεργασία» είπε με τη σειρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μίλτος Μαγγιρίδης.

Οι φιλόζωοι μίλησαν για μια άψογη συνεργασία με τον κ. Μαγγιρίδη και δήλωσαν απόλυτα ευχαριστημένοι από τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κτηνιατρείου.

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση