Ξεκινούν άμεσα οι αποκαταστάσεις από τη ΔΕΗ στη Δυτ. Μακεδονία – Εργολαβίες 15 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο

2 Min Read

Έξι μήνες νωρίτερα από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί θα ξεκινήσουν από τη ΔΕΗ οι αποκαταστάσεις εδαφών στη Δυτική Μακεδονία, καθώς εντός του Οκτωβρίου θα προκηρυχθούν εργολαβίες ύψους 15 εκατ. ευρώ για σχετικά έργα.

Αυτό ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Γ. Στάσση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κασαπίδης, το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου πρόκειται να ξεκινήσει εργολαβία ύψους 5.000.000,00 € στο ορυχείο της Καρδιάς, ενώ δυο ακόμη εργολαβίες των 5.000.000,00 € θα προκηρυχθούν έως τα τέλη του ίδιου μήνα.

Σημειώνεται, πάντως, ότι υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες ως προς το συγκεκριμένο θέμα. Χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις του στο kozan.gr o εκπρόσωπος των σωματείων Αυτοκινητιστών του Ελλησπόντου κ.  Αλ. Σαριαννίδης, που βρίσκονται εδώ και μια εβδομάδα σε κινητοποιήσεις, ανέφερε σχετικά: «Άλλα μας είπε ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας (Γ. Κασαπίδης) κι άλλα ο Διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (Α. Νίκου). Ο πρώτος μας είπε ότι έχει εξασφαλίσει ότι θα “βγει” πολύ νωρίτερα ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση των εδαφών και με μεγαλύτερο κονδύλιο από τον αρχικό προγραμματισμό, ενώ ο δεύτερος ότι αυτό το μεγαλύτερο κονδύλιο ήταν ήδη προγραμματισμένο κι ότι η αποκατάσταση δε μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα κι είναι ασαφές πότε θα ξεκινήσει. Δε βγάλαμε άκρη. Περιμένουμε διευκρινήσεις».

Επίκεινται εξελίξεις και για την κατεδάφιση στη ΛΙΠΤΟΛ

Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη συνάντηση Κασαπίδη-Στάσση ήταν και το ζήτημα της κατεδάφισης των εγκαταστάσεων της ΛΙΠΤΟΛ.

Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη, τα έργα των κατεδαφίσεων μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα, αφότου ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες.

Τέλος, σε σχέση με το θέμα της Μ.Ε.ΤΕ. Α. Ε., ο κ. Κασαπίδης τόνισε ότι ζήτησε την επανεξέτασή του  τόσο από τη ΔΕΗ όσο και από το ΥΠΕΝ, με γνώμονα την εξεύρεση λύσης για την προοπτική των εργαζομένων.

Γιάννα Παπαδημητρίου energypress

Μοιραστείτε την είδηση