Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης: 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

2 Min Read

H Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών και τη διεκδίκηση ισότητας και αλληλεγγύης για όλους και όλες.

Απόρροια των γυναικείων αγώνων είναι η συζήτηση για την ισότητα των φύλων, η καταπολέμηση της έμφυλης βίας και η προώθηση της έμφυλης ισότητας, καθώς και η δημιουργία και λειτουργία πανελλήνιου δικτύου υποστήριξης γυναικών ευάλωτων ομάδων, το οποίο συνίσταται σε 44 συμβουλευτικά κέντρα, 20 ξενώνες και τη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900.

Ο Δήμος Κοζάνης από το 2014 λειτουργεί τον μοναδικό ξενώνα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στις δημόσιες πολιτικές αντιμετώπισης και καταπολέμησης των κοινωνικών ανισοτήτων.

Στο πλαίσιο της 8ης  Μαρτίου, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών και ο Δήμος Κοζάνης αναγνωρίζοντας τη σημασία της πρόληψης και ενημέρωσης της κοινότητας οργανώνουν εκπαιδευτικές δράσεις ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με άλλους δημόσιους φορείς της περιοχής, όπως τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κοζάνης (ΣΔΕ).

Ειδικότερα, έχουν ξεκινήσει εργαστήρια ευαισθητοποίησης σε μαθητές και μαθήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης, τα οποία θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν την τρέχουσα βδομάδα ενώ έχει ήδη διεξαχθεί εργαστήριο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε εκπαιδευόμενους και εκπαιδευόμενες του ΣΔΕ Κοζάνης, με αυξημένο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης

Μοιραστείτε την είδηση