Διαστάσεις πήρε το θέμα της κακής εικόνας του Υπαίθριου Δημοτικού Θεάτρου Κοζάνης

5 Min Read

Σε ριζική ανακαίνιση στοχεύει ο Δήμος Κοζάνης

Η κατάσταση με το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης είναι γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια. Κάθε χρόνο αφήνεται στην τύχη του, χωρίς φύλαξη, με τα ξύλα και τα καθίσματα να είναι διαβρωμένα και σπασμένα, με το να υπάρχουν παντού ζημιές, τρύπες, σκουριασμένα καρφιά και μπαλώματα και με μια γενική εικόνα που σίγουρα δεν τη χαρακτηρίζει όποιος βρεθεί εκεί, θελκτική και ασφαλή. Τίποτα δε θυμίζει πλέον το άλλοτε «διαμάντι» της Κοζάνης και εκείνη η αίγλη έχει χαθεί προ πολλού.  

- Advertisement -

Κάθε χρόνο λοιπόν, βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές καθώς ένα με δύο μήνες πριν αρχίσουν οι καλοκαιρινές παραστάσεις, η εκάστοτε δημοτική αρχή κάνει.. «αγώνα δρόμου» για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να παρουσιάσει ένα λειτουργικό, αξιοπρεπές και κυρίως ασφαλές μέρος που θα υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η γνωστή ηθοποιός Τζόυς Ευείδη, βρέθηκε στην πόλη μας την περασμένη Κυριακή, για την παράσταση «Η σπασμένη στάμνα» μαζί με άλλους γνωστούς ηθοποιούς και στη συνέχεια έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, «στο υπέροχο θέατρο της Κοζάνης, ο ηθοποιός δεν έχει ούτε νερό να πιει και αν θέλει να πάει τουαλέτα, πρέπει να πάει στο δάσος γιατί τα καμαρίνια και οι τουαλέτες είναι άθλιες και παν βρώμικες… κάθε πέρσι και καλυτέρα! Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή!» ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε το Δήμο Κοζάνης για τη φιλοξενία και ένα ακόμη άτομο το οποίο πηγαίνοντας να δει την παράσταση, πήγε νερά στο θίασο.

Το θέμα συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Δευτέρας, μετά από ερώτηση του κ. Κουζιάκη ο οποίος υπογράμμισε πως αυτή η κατάσταση αποτελεί ντροπή για το σύνολο του Δήμου Κοζάνης. «Λειτουργικό είναι ένα θέατρο όταν σεβόμαστε τους εργαζόμενους και τους ηθοποιούς που εκείνη τη στιγμή καταθέτουν την ψυχή τους. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν να πάνε στην τουαλέτα και να μην έχουν καμαρίνια» τόνισε ο ίδιος.

Το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος ανέφερε, εν μέσω άλλων, πως ενημερώθηκε ότι τα καμαρίνια και οι τουαλέτες ήταν πεντακάθαρα καθώς και ότι στοχεύουν σε ριζική ανακαίνιση του Υπαίθριου Δημοτικού Θεάτρου Κοζάνης. «Νερό όντως δεν υπήρχε, όπως δεν υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια» σημείωσε.

Συνέχισε λέγοντας πως θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για διαχειριστούν το θεατράκι ενώ ανέφερε πως αναζητούν ένα πρόγραμμα για να ενταχθεί το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης ώστε μπορέσουν να κάνουν μια ριζική ανακαίνιση καθώς η τελευταία ήταν επί θητείας της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις», σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης.

«Όποιος επισκεφτεί το θεατράκι, αντιλαμβάνεται ότι πλέον θέλει ριζική ανακαίνιση, είναι επιτακτική και πρέπει να γίνει. Νομίζω ότι τα καμαρίνια είναι σε καλή κατάσταση απλά πρέπει να μπει η Τεχνική Υπηρεσία μέσα.  Όσον αφορά τη φύλαξη, είναι δύσκολο να βρεθεί μόνιμο προσωπικό, η υποστελέχωση που έχει ο Δήμος Κοζάνης είναι διαχρονική. Είναι από τις άμεσες προτεραιότητες μας το θεατράκι. Θεωρώ λίγο υπερβολική την κ. Ευείδη, δεν την αδικώ κατά ένα μέρος γιατί δεν ξέρω πως ήταν αλλά σύμφωνα με την υπηρεσία την προηγούμενη ημέρα είχε πάει καθαρίστρια, όπως γίνεται πριν από κάθε παράσταση. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε τις κινήσεις που θα κάνουμε για να συνεφέρουμε το θεατράκι» κατέληξε ο κ. Ιωαννίδης.

Σε άλλο σχόλιο της η κ. Ευείδη τόνισε «να πείτε σας παρακαλώ στον αντιδήμαρχο και στον οιονδήποτε  υπεύθυνο πως αν τους καλέσω σπίτι μου και το πάτωμα είναι σφουγγαρισμένο αλλά οι τουαλέτες πλημμυρισμένες ούρα, το φως και το καζανάκι δεν λειτουργούν και πρέπει να φέρουν νερό από το σπίτι τους σε περίπτωση που κορακιάσουν, αυτό δεν με καθιστά καλή νοικοκυρά».

Η κ. Ευείδη, δυστυχώς, δεν έθιξε ένα άγνωστο προς εμάς θέμα, καθώς ο «Χ» αναδεικνύει κάθε χρόνο το συγκεκριμένο ζήτημα και αναρωτιόμαστε πόσο ακόμα πρέπει να «φωνάξουμε» πριν γίνει κάποιο ατύχημα ή γιατί να συνεχίσουν να μας τιμούν με την παρουσία τους ηθοποιοί και μουσικοί εφόσον δεν είμαστε σωστοί «νοικοκυραίοι»..

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Οι φωτογραφίες είναι από το ρεπορτάζ του “Χρόνου” στις 11 Απριλίου 2024.

Μοιραστείτε την είδηση