Κανένα εμπόδιο στην κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου στον Σιδερά

1 Min Read

Συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας με τους κατοίκους και τον Δήμαρχο Κοζάνης

Στενεύουν τα περιθώρια (νομικά και μη) για να «γλιτώσει» μέρος του δάσους του χωριού Σιδεράς στη θέση του οποίου θα κατασκευαστεί φωτοβολταϊκό πάρκο. Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, εκπρόσωποι της εταιρείας βρέθηκαν στην Κοζάνη και συζήτησαν για τις εναλλακτικές, οι οποίες δεν… υπάρχουν.

- Advertisement -

Παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Κοκκαλιάρη, οι εκπρόσωποι της εταιρείας ενημέρωσαν τον Πρόεδρο του Σιδερά Θοδωρή Προδρομίδη πως η γνωμοδότηση που απαιτούνταν για την όδευση του καλωδίου διασύνδεσης, πλέον δεν χρειάζεται γιατί άλλαξε ο σχεδιασμός και το καλώδιο θα περάσει εκτός των ορίων του οικισμού.

Επιπλέον, ενημέρωσαν πως έχουν λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες την περίοδο 2020 – 2021, έχουν περάσει οι διορίες κατάθεσης ενστάσεων και δεν δικαιολογείται από πουθενά ούτε η καθυστέρηση έναρξης εργασιών αλλά ούτε και το ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι δάσος. Η εταιρεία διαβεβαίωσε πως θα γίνει δενδροφύτευση σε άλλο σημείο του χωριού και πως επιθυμεί να έχει την τοπική κοινωνία σύμμαχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ», το θέμα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης και δεν αποκλείεται οι κάτοικοι να παρέμβουν ζητώντας από τον Δήμαρχο να τοποθετηθεί επίσημα.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση