Η εξωστρέφεια της έρευνας

1 Min Read

Για το πέρασμα από την Ευρώπη των κρίσεων στην Ευρώπη των ανοιχτών οριζόντων μίλησε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς χθες στο Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε μια μέρα αφιερωμένη στην έρευνα και στην τεχνολογία.

Ορθώς το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας επενδύει στην εξωστρέφεια της έρευνας, κατανοώντας ότι σε μια εποχή ιδιαίτερα σύνθετη και απαιτητική, είναι πολύ σημαντικό για τα ερευνητικά κέντρα να είναι φορείς αριστείας και φάροι για την πρόοδο της επιστήμης.

- Advertisement -

Το μόνο μέσο που διαθέτουν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες αυτή τη στιγμή για να ξεπεράσουν τις κρίσεις και να επιτύχουν την πολυπόθητη ανθεκτικότητα είναι η επένδυση στους ανθρώπους τους και στην έρευνά τους που θα φέρει αποτελέσματα απτά με πραγματικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Αυτό το τελευταίο εξακολουθεί, ωστόσο, να παραμένει ζητούμενο, καθώς όλη αυτή η γνώση και η νέα έρευνα που παράγεται εντός των πανεπιστημίων, των ερευνητικών ινστιτούτων και όλων των φορέων της έρευνας, δεν καταφέρνει να βγει εκτός και να διαχυθεί εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη. Επομένως, χρειαζόμαστε περισσότερες τέτοιες δράσεις που φέρνουν την έρευνα και την επιστήμη κοντά στους ανθρώπους και στην υπηρεσία τους.

Μοιραστείτε την είδηση