Ανακοίνωση του ΣΕΕΕΝ για τη δημιουργία σωματείου στην κατασκευή της μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδα V

2 Min Read

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια χαιρετίζει την ίδρυση Εργοταξιακού Σωματείου στην Μονάδα ΑΗΣ Πτολεμαΐδα V. Η δημιουργία του σωματείου, έρχεται να καλύψει την ανάγκη της οργανωμένης, συλλογικής απάντησης των εργαζομένων στην κατασκευή της μονάδας, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης. Η δημιουργία του σωματείου έρχεται σε μια περίοδο που γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί σιγή ιχθύος στους χώρους εργασίας και είναι απάντηση στην απογοήτευση που επικρατεί, στη λογική ότι τίποτα δεν γίνεται, μπροστά στα νέα μέτρα που ετοιμάζονται για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Η κατάσταση στην κατασκευή της μονάδας επιβεβαιώνει ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, θα βασιστεί στα τσακισμένα δικαιώματα των εργαζομένων. Μισθοί πείνας, εκπτώσεις στα μέτρα υγείας και ασφάλειας, εντατικοποίηση κ.α.

Ο δρόμος μας είναι κοινός. Πολλοί εργαζόμενοι στην κατασκευή προέρχονται από τις εργολαβίες της ΔΕΗ όπου και εκεί αντιμετώπιζαν την ίδια εκμετάλλευση (μισθοί πείνας, απλήρωτη εργασίας, ελλιπή μέτρα υγείας και ασφάλειας κ.α). Τα κοινά προβλήματα έχουν πηγή το ίδιο αίτιο, την ανάγκη κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και εργολάβων, στον κλάδο της ενέργειας και των κατασκευών και πρέπει ενωμένοι σε κοινό αγώνα να τα αντιμετωπίσουμε.

Η κατασκευή αυτής της σύγχρονης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και η λειτουργία της, δείχνει ότι στην χώρα μας υπάρχει το απαραίτητο εργατικό και επιστημονικό προσωπικό, η τεχνογνωσία για να γίνουν έργα που μπορούν να καλύψουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Το ζήτημα είναι αυτοί που την κατασκευάζουν και αυτοί που θα την λειτουργήσουν, οι παραγωγοί του πλούτου και τα λαϊκά στρώματα να καρπωθούν τα οφέλη και όχι οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι εργολάβοι.

Σας ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει.

Μοιραστείτε την είδηση