Ανοσία

2 Min Read

Δεν μπορώ να καταλάβω πως στο καλό διογκώθηκε όλο αυτό το θέμα με το μη εμβολιασμό των παιδιών. Ποια είναι αυτά τα ατράνταχτα επιχειρήματα που πείθουν νεαρές και πολύ μορφωμένες μάνες να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους, αυξάνοντας έτσι το ρίσκο εκείνα να προσβληθούν από περισσότερο ή λιγότερο επικίνδυνους ιούς.
Μέσα στο διαδίκτυο συναντά συχνά κανείς ομάδες αφιονισμένων γονιών –κυρίως μανάδων για να λέμε του στραβού το δίκιο- που έχουν κηρύξει τον ανένδοτο ενάντια σε όσες δεν θηλάζουν ή σε όσες εμβολιάζουν τα παιδιά τους και πάει λέγοντας.
Θεωρούν ότι διατηρούν το προνόμιο του αλάνθαστου και με ζήλο σταυροφόρου επιτίθενται στα ανυποψίαστα θύματα. Γιατί συμβαίνει, όμως, κάτι τέτοιο; Μα, φυσικά γιατί έχουμε «κάψει» το μυαλό μας με τόση πληροφορία που χάσαμε την ικανότητα να φιλτράρουμε. Επιπλέον, η αξιοπιστία, πχ. των γιατρών, έχει ξεφτίσει με αποτέλεσμα κομπογιαννίτες επικίνδυνοι να είναι το καταφύγιο καρκινοπαθών που δεν δέχονται χημειοθεραπεία.
Όλος αυτός ο βομβαρδισμός κάνει ανθρώπους που έχουν δοκιμάσει κι έχουν δοκιμαστεί να θέλουν να πειραματιστούν κι εκτός κλασικής ιατρικής. Και οι πραγματικά «καμένοι» μπορεί να έχουν κι όλο το δίκιο με το μέρος τους. Οι υπόλοιποι, όμως, που απλά ακολουθούν κάτι επειδή έτυχε να είναι της μόδας, ας το σκεφτούν λίγο καλύτερα.
Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση