Ανθεκτικές πόλεις

1 Min Read

Οι πόλεις μας θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατα προβλήματα τα επόμενα χρόνια. Μια πρόγευση πήραμε ήδη το τελευταίο διάστημα που οι πλημμύρες διαδέχθηκαν τις πυρκαγιές, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία. Ζούμε σε πόλεις που δεν ανθεκτικές.

Η ανθεκτική πόλη είναι μια πόλη που έχει γίνει για να είναι δυνατή και ευέλικτη με ένα σύστημα δρόμων και δημόσιων υποδομών που θα συνεχίζουν να λειτουργούν ακόμα και σε πλημμύρες, δυνατούς ανέμους, σεισμούς και άλλες ακραίες συνθήκες. 

H έννοια των ανθεκτικών πόλεων που μπήκε στη ζωή μας πριν από κάποια χρόνια, θα πρέπει να μας απασχολήσει περισσότερο και να αποτελέσει μέρος της δημόσιας συζήτησης.

Και δεν υπάρχει καταλληλότερη στιγμή από αυτή για να αναδειχθούν τα σοβαρά αυτά θέματα εν μέσω μιας προεκλογικής περιόδου που μοιάζει να έρχεται από το παρελθόν και να αδυνατεί να περάσει στο μέλλον. 

Είναι καιρός να αφήσουμε τις συζητήσεις για την καθαριότητα και τα αδέσποτα, τα πανηγύρια και τις επισκέψεις στις λαϊκές αγορές και να ξεκινήσουμε να μιλάμε για το πώς θα αποκτήσουμε μια ανθεκτική πόλη που πάνω απ’ όλα θα εγγυάται την ασφάλεια των κατοίκων της και την προστασία τους από ακραίες συνθήκες.

Μοιραστείτε την είδηση