Άστατος ο καιρός το επόμενο τριήμερο

1 Min Read
Transparent umbrella under heavy rain against water drops splash background. Rainy weather concept.

Άστατος προβλέπεται ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κοζάνη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σήμερα από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Ίδιος θα είναι ο καιρός και το Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία να πέφτει ένα με δύο βαθμούς, ενώ ο καιρός φαίνεται να καλυτερεύει από τη Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.

Στην υπόλοιπη Δυτική Μακεδονία ο καιρός θα είναι το ίδιο άστατος με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου στα Γρεβενά, από 15 έως 22 βαθμού Κελσίου στην Καστοριά και από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αυτό οφείλεται σε ασταθείς αέριες μάζες πό τα βορειοδυτικά Βαλκάνια σε συνδυασμό με αβαθές χαμηλό κινούμενο από τις ακτές της Αφρικής προς το Αιγαίο. Βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας συμπεριλαμβανομένων και νησιωτικών περιοχών, ενώ τα έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Θένια Βασιλείαδου

Μοιραστείτε την είδηση