Αξιοκρατία και Δημοκρατία

1 Min Read

Η υπόθεση Καϊλή είναι χαρακτηριστική των όσων συμβαίνουν στο δημόσιο βίο και επηρεάζουν όλους μας. Μια γυναίκα (θα μπορούσε να είναι και άνδρας), χωρίς να έχει να δείξει τίποτα σε προσωπικά ή επαγγελματικά επιτεύγματα, φτάνει με γρήγορο ασανσέρ στην κορυφή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Η ερώτηση είναι τι δουλειά έκανε η Καϊλή πριν γίνει ευρωβουλευτής; Και η απάντηση είναι ότι σουλάτσαρε με σχετική άνεση σε διάφορες αργόμισθες θέσεις. Αλλά είναι μια ερώτηση την οποία έπρεπε να έχουμε υποβάλει στους εαυτούς μας, ως εκλογικό σώμα, την ώρα της κάλπης. Γιατί πάμε και ψηφίζουμε με κριτήρια GNTM και Eurovision και ύστερα απορούμε που μας βγαίνει μάπα το καρπούζι.
Κάποια στιγμή πρέπει να μπουν μπροστά οι άξιοι. Κι ας μην είναι συγκλονιστικά όμορφοι ή εξαιρετικά προικισμένοι με φυσικά χαρίσματα. Οι άξιοι στον τομέα τους. Είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε αγρότες, είτε μισθωτοί. Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν αυτοί που διακρίνονται και τους ξέρει το σινάφι τους, γιατί επιτυγχάνουν εκεί που οι άλλοι τα βρίσκουν σκούρα.
Αυτούς θέλουμε, γιατί η αξιοκρατία είναι προϋπόθεση για τη δημοκρατία.

Μοιραστείτε την είδηση