Δήμος Κοζάνης: Καλούμε τους πολίτες που γίνονται μάρτυρες εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς άμεσα να το καταγγέλλουν στο Αστυνομικό Τμήμα ή στη Δημοτική Αστυνομία

1 Min Read

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση του φαινομένου της εγκατάλειψης σκύλων στα διοικητικά όρια του Δήμου Κοζάνης τόσο μέσα στην πόλη όσο και στις Τοπικές Κοινότητες.
Ο Δήμος εφαρμόζει συστηματικά το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς που ορίζει ο Ν.4039/2012 και οι μετέπειτα τροποποιήσεις του, στο πλαίσιο των οποίων δεν δύναται να τα απομακρύνει οριστικά παρά μόνο προσωρινά ώστε να τα στειρώσει και να τα εμβολιάσει.
Υπενθυμίζεται στους κατόχους ζώων συντροφιάς ότι η εγκατάλειψη των ζώων τους ή των κουταβιών τους αποτελεί αξιόποινη πράξη και επιφέρει άμεση επιβολή πρόστιμου τριακοσίων (300) ευρώ ενώ αντίστοιχο είναι και το ποσό για την αποφυγή στείρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς εφόσον δεν είναι δυνατή η διάθεση των κουταβιών τους.
Καλούμε τους πολίτες που γίνονται μάρτυρες εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς άμεσα να το καταγγέλλουν στο Αστυνομικό Τμήμα ή στη Δημοτική Αστυνομία ώστε να ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες.

Μοιραστείτε την είδηση