Δύο ημέρες γεμάτες θέατρο από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης

2 Min Read

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης θα πραγματοποιήσει διήμερο μαθητικής θεατρικής δημιουργίας τις επόμενες δύο ημέρες, στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης.

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση τέτοιου τύπου, στη μετά κόβιντ εποχή, καθώς μέχρι τώρα τα παιδιά και οι καθηγητές έκαναν διαδικτυακές συναντήσεις και έβγαζαν το τελικό αποτέλεσμα τους σε ένα βίντεο το οποίο αναρτούσαν στο διαδίκτυο.

- Advertisement -

Είναι ένας όμορφος τρόπος να κλείσει η σχολική χρονιά καθώς θα είναι και η τελευταία εκδήλωση του σχολείου, για το σχολικό έτος 2022 – 2023 και τα παιδιά μετά το άγχος των εξετάσεων, θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, για να ικανοποιήσουν το κοινό που θα παραβρεθεί στην Αίθουσα Τέχνης.

Ο Διευθυντής του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης κ. Γρηγόρης Κοντός, μιλώντας στο «Χ» ανέφερε πως πρόκειται για το αποτέλεσμα της δουλειά όλης της χρονιάς, που γίνεται στις κατευθύνσεις θεάτρου της Α’ και Β’ Λυκείου του σχολείου. «Είναι μια δουλειά που ξεκινάει ως ιδέα από τα ίδια τα παιδιά. Στήνουν μια παράσταση με τη βοήθεια του υπεύθυνου καθηγητή τους κ. Χριστοδούλου» σημείωσε. 

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι της μαθήτριας της Β’ Λυκείου Μαρίας – Χριστίνας Σταυρίδου, ενώ η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του υπεύθυνου καθηγητή Παναγιώτη Χριστοδούλου.

«Είναι μια καθαρά μαθητική δημιουργία, που στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του σχολείου, θέλουμε να τη μοιραστούμε με άλλους μαθητές και τον κόσμο της Κοζάνης. Τώρα μπορούμε χωρίς περιορισμούς και μέτρα να καλέσουμε τον κόσμο, να δει τη δουλειά των παιδιών» τόνισε ο κ. Κοντός.   

Πρόγραμμα: 

  • Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, ώρα  8.00 μ.μ. Θεατρική παράσταση: «Άγρια Φύση» (κατεύθυνση Θεάτρου Α΄ Λυκείου).
  • Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023, ώρα 8.00 μ.μ.  Θεατρική παράσταση: «Εκδρομή στο Σχολείο». (κατεύθυνση Θεάτρου Β΄ Λυκείου).

Θένια Βασιλειάδου

Μοιραστείτε την είδηση