Απουσίασα, αθελήτως, επί δυο εβδομάδες. Επιστρέφω σήμερα με πρώτη υποχρέωση να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις εφημερίδες που ανέχθηκαν την απουσία μου και στις εκατοντάδες των αναγνωστών και αναγνωστριών που «φράκαραν» το ηλεκτρονικό μου γραμματοκιβώτιο με τις ευχές τους. Τόσο για την ανάρρωση μου, όσο και τις εορταστικές. Οι δυνάμεις μου δεν είναι ακόμη τόσον ακμαίες, οπότε ζητώ την κατανόηση όλων για το γεγονός ότι αδυνατώ να απαντήσω σε κάθε μήνυμα ιδιαιτέρως.

 

Συνέβησαν πολλά κατά τις ημέρες της απουσίας μου. Αλλά θα σταθώ μόνο σε ένα. Έστω ιδιοτελώς. Διότι πράγματι όχι μόνο με αγγίζει, αλά με «καίει», προσωπικώς. Στον …τρομοκρατικό λογαριασμό ρεύματος που έχω λάβει. Όπως εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας. Και στο επιεικώς απαράδεκτο σχόλιο του βουλευτή Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου. Ο όποιος χαρακτήρισε, όλους εμάς, που διαμαρτυρόμαστε για τους …δολοφονικούς λογαριασμούς, ως κακομαθημένους «τζαμπατζήδες».  Και μας απευθύνεται επιτιμητικώς με εκείνο το «ο τζάμπας πέθανε».

 

Λυπάμαι κ. πρόεδρε, αλλα δεν με ενόχλησε μόνον η δήλωση του βουλευτή σας. Με εξόργισε και η επίσημη σιωπή σας.

 

Όταν επί τρία και πλέον χρόνια, που είμαι καταναλωτής ηλεκτρικής ενέργειας με πάροχο την εταιρία «ΗΡΩΝ», το μέσο ύψος των μηνιαίων λογαριασμών μου ήταν πάντοτε γύρω στα τριακόσια ευρώ, το να καλούμαι αιφνιδίως να πληρώσω έναν λογαριασμό 2.369,44 ευρώ, λόγω της αναδρομικώς επιβαλλόμενης «ρήτρας αναπροσαρμογής του τιμολογίου χονδρικής πώλησης του ρεύματος», είναι πράγματι σαν ….δολοφονική απόπειρα. Και δεν είμαι βεβαίως ο μόνος.

 

Λαϊκιστής δεν υπήρξα ποτέ μου. Οπότε δεν έχω λόγο να ασχοληθώ με τα 18 ακίνητα, τα τρία αυτοκίνητα ή τις καταθέσεις του βουλευτή σας. Να τα έχει να τα χαίρεται. Δεν έχει όμως το δικαίωμα, από το ύψος της δικής του οικονομικής άνεσης, να λοιδορεί και να καθυβρίζει, όλους εμάς, όσους παλεύουμε να τα βγάλουμε πέρα, άλλος με τον μισθό ή το μεροκάματο του και άλλος με την σύνταξη του.

 

Αλλά αν ο συγκεκριμένος επαγγελματίας πολιτικός, με διαδρομή από το ΠΑΣΟΚ στο «άρμα Πολιτών», από εκεί στην ΔΗΜΑΡ και από εκεί στη Νέα Δημοκρατία, …δικαιούται να «τη δει» ως Μαρία Αντουανέτα, εσείς δεν δικαιούσθε να τον καλύπτετε δια της σιωπής σας.

 

Ας ελπίσουμε ότι στα προσεχή ψηφοδέλτια σας θα …ανθούν λιτότεροι Μπογδάνοι και λιγότερες «Αντουανέτες».