ΕΔΕ στο Μποδοσάκειο για το θάνατο του μωρού

3 Min Read

Αυξάνονται οι νοσηλείες στις κλινικές των νοσοκομείων της περιοχής

«Βαρύ» είναι το κλίμα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, όπου έχασε το βράδυ της περασμένης Τρίτης τη ζωή του μωρό 15 μηνών από «βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού», όπως αναφέρει το πόρισμα του ιατροδικαστή, κι ενώ αναμένονται τις επόμενες μέρες και τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Καθώς τα κρούσματα αναπνευστικών λοιμώξεων και κορωνοϊού, τα οποία ήταν σε έξαρση και λόγω των γιορτών που προηγήθηκαν, οι συστάσεις για προσοχή, χρήση μάσκας και λήψη των απαραίτητων μέτρων είναι διαρκείς.

Αυτή τη στιγμή η κάλυψη των κρεβατιών στην Παθολογική του Μαμάτσειου φθάνει στα υψηλότερα επίπεδα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στο Μποδοσάκειο με την κατάσταση, ωστόσο, να είναι διαχειρίσιμη.

Στην Αλβανία έγινε χθες Πέμπτη η κηδεία του βρέφους ηλικίας 15 μηνών, το οποίο έχασε την ζωή του από «βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού» όπως αναφέρει (σύμφωνα με το thestival) το πόρισμα του ιατροδικαστή. Το κλίμα είναι βαρύ και στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, στο οποίο το βρέφος μεταφέρθηκε από τους γονείς του δυο φορές με υψηλό πυρετό χωρίς να κριθεί απαραίτητη η νοσηλεία του από τους γιατρούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου που εκδόθηκε το πρωί της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου, το βρέφος έφεραν οι γονείς τους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στις 10:15 το πρωί της Πρωτοχρονιάς με πυρετό. «Διαπιστώθηκε ίωση, από διενέργεια ειδικού τεστ γρίπη τύπου Α, δόθηκε αγωγή για την ίωση και συστάσεις λόγω ανοσοκαταστολής εξαιτίας χρόνιων νοσημάτων του, να επιστρέψει στην οικία του και να επανέλθει επί επιδείνωση των συμπτωμάτων. Την επόμενη ημέρα 2/2/24 προσκομίστηκε στα ΤΕΠ ώρα 21:20μ.μ λόγω επιμονής του εμπύρετου χωρίς να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του στο Παιδιατρικό Τμήμα. Εισήχθη στο Τμήμα μια ώρα αργότερα όταν προσκομίστηκε με ραγδαία επιδείνωση της κλινικής εικόνας. Παρά την προσπάθεια όλων των παιδίατρων που κλήθηκαν και αναισθησιολόγου καθώς και επικοινωνία με Μ.Ε.Θ παίδων δεν κατέστη δυνατή η προγραμματισμένη μεταφορά του βρέφους στην ΜΕΘ παίδων σε εφημερεύον Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης  λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Το οικογενειακό περιβάλλον του βρέφους καταγγέλλει πως οι γιατροί δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν την κρίσιμη κατάσταση που βρισκόταν κατά τις προηγούμενες δυο επισκέψεις και όταν αυτό έγινε την τρίτη φορά ήταν αργά.

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτούν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων ενώ έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ από την 3η ΥΠΕ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση