Είναι οι άνθρωποι

1 Min Read

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε αυτό που είπε χθες με πολλούς τρόπους στην εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης για το εξειδικευμένο προσωπικό. “Αυτό που βλέπουμε σήμερα ως υψηλή ανεργία, θα μετατραπεί σε δεύτερο χρόνο σε ελλείψεις του ανθρώπινου δυναμικού, αν δεν υπάρξει εξειδίκευση” ήταν η ακριβής έκφρασή του, χτυπώντας το καμπανάκι σε όσους κάνουν σημαία αποκλειστικά τις υποδομές.  Το ίδιο είχε επαναλάβει και νωρίτερα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, λέγονται εμμέσως πλην σαφώς ότι οι άνθρωποι είναι το θέμα και όχι τα κτίρια.

Αν, λοιπόν, τελικά καταφέρουμε να προσελκύσουμε τις σοβαρές και πραγματικές επενδύσεις και σταματήσουν αυτές να περιορίζονται σε φωτοβολταϊκά, τότε θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του εξειδικευμένου προσωπικού. Γιατί οι σοβαρές, βαριές βιομηχανικές επενδύσεις απαιτούν αντίστοιχης σοβαρότητας και εξειδίκευσης προσωπικό και όχι μόνο υπαλλήλους για τη φύλαξη. 
Εκεί, κρίσιμο ρόλο μπορεί να παίξει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, μόνο αν εγκαίρως αντιληφθεί το κενό που δημιουργείται και φροντίσει να το καλύψει, εστιάζοντας στην εκπαίδευση και καλλιέργεια εκείνων των δεξιοτήτων που θα απαιτηθούν για την επόμενη φάση.
Μοιραστείτε την είδηση