Ένα όμορφο σχολείο, ένα σχολείο γεμάτο μαθητές

2 Min Read

Το όμορφο σχολείο είναι το γεμάτο σχολείο. Γεμάτο απο μαθητές, απο τα γέλια και τις χαρές τους, απο τις φωνές και τα παιχνίδια τους. Ενίοτε κι απο τα γκράφιτι και τις μουτζούρες τους, αλλά και τις μικροζημιές που αφήνει πίσω της η σχολική καθημερινότητα.

Όσα λεφτά κι αν δοθούν, όσο όμορφες  αίθουσες κι αν χτιστούν, ένα σχολείο χωρίς μαθητές δεν θα είναι ποτέ όμορφο.

- Advertisement -

Ο κίνδυνος αυτός είναι ορατός, αν δεν γίνουν συντονισμένες ενέργειες, για το πρότυπο βιοκλιματικό σχολείο που ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες στη ΖΕΠ. Ένα σχολείο κόσμημα. Ένα σχολείο που θα ζήλευαν κι αυτοί οι άτιμοι οι Φινλανδοί που είναι πολύ μπροστά σε όλα αυτά.

Στοίχημα για το δήμο Κοζάνης και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση να το γεμίσει. Στοίχημα για όλη την τοπική κοινωνία να το στηρίξει, ξεπερνώντας πολλά κωλύματα, εμπόδια και μικροβολέματα.

Ασφυκτιούν τα κεντρικά σχολεία της πόλης απο μαθητές, την ώρα που τα περιφερειακά είναι παραπάνω απο άνετα απο πλευράς χωρητικότητας. Κι αυτό γιατί όλοι τα προτιμούν, πολλές φορές για τους λάθος λόγους.

Όσοι βρίσκονται, λοιπόν, κοντύτερα στη ΖΕΠ κι έχουν παιδιά μαθητές του δημοτικού ή του νηπιαγωγείου, ας επισκεφθούν το πρότυπο βιοκλιματικό σχολείο. Θα ενθουσιαστούν απο τις δυνατότητες και τις υποδομές του. Πολύ δε περισσότερο όταν αυτό γεμίσει με παιδιά.

Μοιραστείτε την είδηση