Ενημέρωση από τα social

1 Min Read

Διαμαρτύρονται πολλοί για την ποιότητα της ενημέρωσης. Είναι συνήθως οι ίδιοι που αν τους ρωτήσεις από που ενημερώνεστε, θα σου απαντήσουν “από τα social media”. Είναι αυτοί που καταναλώνουν αυτό που τους προτείνει ο αλγόριθμος, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι τάχα επιλέγουν από αυτά που τους σερβίρονται. Είναι, τέλος, εκείνοι που έχουν να διαβάσουν κείμενο πάνω από 100 λέξεις, χρόνια τώρα.


Τα παραπάνω δεν γράφονται για να “ξεπλυθεί” η ενημέρωση και η δημοσιογραφία. Αυτές στην τηλεοπτική τους, ειδικά, εκδοχή, έχουν εδώ και πολλά χρόνια επιλέξει το δρόμο τους που καθόλου δεν διασταυρώνεται ούτε με την τεκμηρίωση, ούτε με την αναζήτηση των ουσιαστικών ζητημάτων.

- Advertisement -


Περιττό να συζητήσουμε για τη διαδικτυακή τους εκδοχή.


Γράφονται, όμως, γιατί με τις γενικεύσεις και τους αφορισμούς αδικούνται τόσες πολλές και σπουδαίες δημοσιογραφικές δουλειές εγχώριες και ξένες. Τόσοι άνθρωποι που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, αλλά είναι αόρατοι από τον αλγόριθμο και όλους όσοι δήθεν καμώνονται τους ενημερωμένους, επειδή έκαναν την πρωινή τους τσάρκα στα σόσιαλ.


Όσοι, λοιπόν, θέλουν καλή ενημέρωση πρέπει να ψάξουν, όπως ψάχνουν για τις καλές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν για το φαγητό τους.

Μοιραστείτε την είδηση