Επικοινωνία χωρίς περιεχόμενο

1 Min Read

Υπάρχει επικοινωνία χωρίς περιεχόμενο; Υπάρχει πολιτική χωρίς επικοινωνία; Για πολλά χρόνια η πολιτική επικοινωνία αποθεώθηκε, ενώ πολλοί έκαναν το λάθος να πιστεύουν ότι μια καλή επικοινωνία μπορεί να θεραπεύσει μια κακή πολιτική. Σύμφωνα με το Λευτέρη Κουσούλη, μετρ στην πολιτική επικοινωνία, χωρίς πολιτική δεν υπάρχει και επικοινωνία.
Επομένως, όταν θέλεις να θριαμβεύσεις επικοινωνιακά είναι απαραίτητο να βασιστείς σε ένα σταθερό πολιτικό υπόβαθρο που δεν είναι τίποτε άλλο από συγκεκριμένες θέσεις και στάσεις στα θέματα. Γιατί εκεί πρέπει να κριθείς.
Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν ένα καλό περιτύλιγμα που κερδίζει τις εντυπώσεις, μόνο όταν ξετυλίγοντας το, συναντάς κι ένα καλό περιεχόμενο. Αλλιώς ο υποψήφιος ή ο σχηματισμός του καταδικάζονται να κριθούν και να αξιολογηθούν στη βάση του ντόρου που θα δημιουργήσουν, αλλά γρήγορα θα κοπάσει, καθώς τίποτα δεν κρατάει για πάντα.

Η αποθέωση της επικοινωνίας εγείρει σοβαρά ζητήματα για την ουσία της πολιτικής. Επιτείνει, δε,  την ανάγκη να ξαναβρεθούν σε θέσεις κλειδιά, άνθρωποι που δεν είναι εθισμένοι στην εικόνα τους, αλλά ελκύονται περισσότερο από την υστεροφημία που θα δημιουργήσoυν οι καλές πολιτικές επιλογές και πράξεις τους.

Μοιραστείτε την είδηση