Έργο GREENOVATE  – «Πρασινίζω και ομορφαίνω το κέντρο της Κοζάνης με την χρήση κυψελών από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά με την ενεργή συμμετοχή επαγγελματιών και μαθητών»

2 Min Read

Στο Δήμο Κοζάνης πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουλίου η εναρκτήρια συνάντηση του έργου GREENOVATE – «Πρασινίζω και ομορφαίνω το κέντρο της Κοζάνης με την χρήση κυψελών από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά με την ενεργή συμμετοχή επαγγελματιών και μαθητών» η οποία εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας του ΕΙΤ για το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους.

- Advertisement -

Το έργο GREENOVATE είναι ένα από τα 18 έργα που επελέγησαν ανάμεσα σε πάνω από 100 προτάσεις και θα υλοποιηθούν σε  Σλοβενία, Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Μάλτα, Γαλλία, Ρουμανία, Ουκρανία, Πολωνία, Ιρλανδία, Βουλγαρία, Ιταλία και Λετονία.

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κα. Μαρίγια Γκαμπριέλ δήλωσε σχετικά: «Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους είναι η αίσθηση της κοινότητας και το ότι θέτει τους πολίτες στο επίκεντρο.  Με τη στήριξη του ΕΙΤ, 18 έργα των οποίων ηγούνται πολίτες από 14 χώρες θα αντιμετωπίσουν παγκόσμιες προκλήσεις που επηρεάζουν τις τοπικές κοινότητες, από την κλιματική αλλαγή ως την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες. Εύχομαι σε όλες τις συμμετοχές καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους να επιφέρουν αλλαγές στην πράξη, για μια πιο οικολογική και συμπεριληπτική Ευρώπη.»

Το έργο GREENOVATE που θα υλοποιηθεί στην Κοζάνη θα αναζωογονήσει το κέντρο της Κοζάνης δημιουργώντας κυψέλες πρασίνου, κάνοντας συμμέτοχους τις τοπικές επιχειρήσεις και τους νεαρούς μαθητές σε βάθος χρόνου και όχι μόνο στη φάση του σχεδιασμού και της προετοιμασίας. Στοχεύει στην βελτίωση του φυσικού μικρο- περιβάλλοντος στο κέντρο της πόλης και κατ΄ επέκταση της ποιότητας  της καθημερινότητας των πολιτών  και την προώθηση μιας νέας αντίληψης που βασίζεται στη συλλογικότητα και την αίσθηση του ανήκειν. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού είναι απαραίτητη  η συμμετοχή των πολιτών στη διαχείριση, την καθημερινή φροντίδα και την προστασία αυτών των πράσινων κυψελών.

Το κόστος του έργου είναι 45.000,00 ευρώ, θα καλυφθεί από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ)  και θα υλοποιηθεί από το Δήμο Κοζάνης με επικεφαλής την Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία JOIN4CS.

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση