Για ευνοιοκρατία καταγγέλλει το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Β. Μιχελάκη η ΕΜΔΥΔΑΣ

3 Min Read

Για ευνοιοκρατία καταγγέλλει η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ) Δυτικής Μακεδονίας το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας συνάδελφο Β. Μιχελάκη.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία αφορά ευνοϊκή μετακίνηση, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, του αδερφού του. Όπως αναφέρει η καταγγελία «ο καταγγελλόμενος παλιότερα, με τις αποφάσεις του, μετακίνησε τον αδερφό του από το ΤΑΣ (Υπηρεσία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών) στις Δασικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας και τη Μεγάλη Τρίτη ακυρώνοντας τις, τον επανέφερε στο ΤΑΣ Κοζάνης. Και στη συνέχεια την Μεγάλη Τετάρτη φρόντισε να τον μετακινήσει, ευνοϊκά στη νέα υπηρεσία, υπάλληλο, ο οποίος με την αριθμ. 113/29-09-2021 απόφαση ανήκει πλέον στο Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (σχετικό ΦΕΚ 4490/29-09-2021 «Μεταφορά προσωπικού των Δασικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας)».

- Advertisement -

Η ΕΜΔΥΔΑΣ χαρακτηρίζει την ενέργεια έκνομη «σε μια εποχή που κυριαρχεί η ανάγκη και απαίτηση για νομιμότητα, αξιοκρατία και χρηστή διοίκηση».

Επιπλέον, η καταγγελία στρέφεται και σε άλλες μετακινήσεις στις οποίες προχώρησε ο Συντονιστής στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών, ενώ κάνει λόγο για «αυθαίρετη επιλογή του Συντονιστή που έχει άμεσες και δυσμενείς επιπτώσεις στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι αναγκάζονται για θέματα τρέχοντα, που προκλήθηκαν λόγω των πρόσφατων σεισμών στη Φλώρινα και στη Δεσκάτη, αλλά και για άλλα συμβάντα, να απευθύνονται σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, οι οποίες είναι αρμόδιες, δεδομένου ότι η αρμόδια για τις φυσικές καταστροφές υπηρεσία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έχει αποδεκατιστεί, με ευθύνη του Συντονιστή, κ. Μιχελάκη, ο οποίος μετακίνησε όλο το προσωπικό με εικοσαετή εμπειρία σε άλλες υπηρεσίες, στις οποίες μπορεί και να πλεονάζουν».

«Καμία απόφαση δεν τίθεται στο απυρόβλητο. Είμαστε αντίθετοι στην κατά παρέκκλιση της νομιμότητας, διαφάνειας και δεοντολογίας ευνοϊκή μεταχείριση οποιουδήποτε υπαλλήλου του δημοσίου και αντιτασσόμαστε σε κάθε μετακίνηση ή τοποθέτηση, χωρίς προκήρυξη ή αντικειμενική επιλογή, ειδικότερα αυτών των μετακινήσεων που προκαλούν αναστάτωση και διχασμό στους συναδέλφους και συνακόλουθα στις υπηρεσίες. Ουδείς δικαιούται να ενεργεί αυθαίρετα, ανεξάρτητα, από το πλαίσιο που καθορίζουν οι νόμοι. Ούτε να κουνάει το δάχτυλο αναφωνώντας: «όποιος διαφωνεί με τις αποφάσεις μας ας πάει στη δικαιοσύνη». Το κρίσιμο ερώτημα είναι πως μεταρρυθμίζεται το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Διοίκησης; Και η ουσία είναι ότι οι ασκούντες εξουσία δεν κρίνονται από τις μεγαλοστομίες, αλλά από τις πράξεις τους. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το θέμα αυτό μπορεί να δρομολογήθηκε, αλλά δεν θα ολοκληρωθεί. Αναμένουμε από τους εμπλεκόμενους μια απάντηση για την αποκατάσταση της νομιμότητας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΜΔΥΔΑΣ.

Μοιραστείτε την είδηση