Η άγνωστη ευρωπαϊκή πολιτική της συνοχής

1 Min Read

Διαβάζουμε στο σημερινό φύλλο του “Χ” ότι γίνεται έρευνα για την ευρωπαϊκή πολιτική της συνοχής και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτή από τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας. 

Έχουμε πάρα πολλές φορές γράψει ότι το σύνολο των εργαλείων και των διαρθρωτικών ταμείων της ευρωπαϊκής πολιτικής της συνοχής είναι αυτά που κινούν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας ως τώρα, σε επίπεδο υποδομών, κατάρτισης, αλλά και πρόνοιας. 

- Advertisement -

Εντούτοις, πολλοί από τους Δυτικομακεδόνες εξακολουθούν να αγνοούν τον χρηματοδότη που είναι η Ε.Ε. και σε αυτό ευθύνεται η ίδια η Ευρώπη, αλλά και οι τοπικοί αρχές που δεν αναδεικνύουν το ρόλο της. Μάλιστα, πολλές φορές παρουσιάζουν τα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους για δικά τους. 

Στη Δυτική Μακεδονία, μάλιστα, εδώ και πολλά χρόνια οι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που υπάρχουν για τη δημοσιότητα των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων μένουν “παρκαρισμένα” και ουδείς γνωρίζει γιατί δεν αξιοποιούνται. Κι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να δει με προσοχή η νέα περιφερειακή αρχή.

Μοιραστείτε την είδηση