Η Αποκριά της Κοζάνης

1 Min Read

Τι ήταν η Αποκριά; Μια ευκαιρία οι γείτονες να έρθουν κοντά, να πιούν, να τραγουδήσουν, να το «κάψουν», προσφέροντας ότι είχε ο καθένας. Χωρίς πολλά-πολλά.

Και μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, τα οικονομικά, αλλά και οι ανάγκες να άλλαξαν, αλλά το σίγουρο είναι ότι η Αποκριά είναι η ευκαιρία μας να αφήσουμε στην άκρη για δώδεκα μέρες τα υπόλοιπα και να παρασυρθούμε στους ρυθμούς της. Και είναι σίγουρο ότι η φετινή Αποκριά μας χρειάζεται (δηλαδή τη χρειαζόμαστε) πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Ως μια ευκαιρία να βρεθούμε και πάλι κοντά, όχι από κεκτημένη ταχύτητα, αλλά από ανάγκη να συνυπάρξουμε με έναν τρόπο πολύ πιο ουσιαστικό και αυθεντικό. Μέσα από τις ομάδες της γειτονιάς που δεν έχουν ανάγκη το δημόσιο χρήμα και τα αγορασμένα κεράσματα, για να κάνουν το κέφι τους και να δείξουν τι σημαίνει Κοζανίτικη Αποκριά.

Κάνοντας δηλαδή αυτό που ξεχάσαμε και χάσαμε στο χρόνο. Την αυθεντικότητα και τη σιγουριά ότι η Κοζανίτικη Αποκριά μπορεί να σε παρασύρει στους ρυθμούς της, γιατί βγαίνει από μέσα μας.

Καλή Αποκριά, λοιπόν.

Μοιραστείτε την είδηση