Η απόσταση της Ευρώπης από τις περιφέρειές της

1 Min Read

Η απάντηση της Επιτρόπου Φερέιρα στην ερώτηση του «Χ» ότι όλα βαίνουν καλώς με τη μετάβαση στη Δυτική Μακεδονία, επιβεβαιώνει αυτό που όλοι ξέρουμε. Ότι η Ευρώπη, αυτό που λέμε οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, απέχουν χιλιόμετρα μακριά από την ελληνική πραγματικότητα.

Για την ακρίβεια ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τους δείκτες απορρόφησης και γενικότερα τους αριθμούς, ενώ προφανώς η ενημέρωσή τους για τα όσα συμβαίνουν στις εσχατιές της γηραιάς Ηπείρου γίνεται από «επιλεγμένες» πηγές, οι οποίες -στην καλύτερη- φιλτράρουν τις πληροφορίες ανάλογα με τις δικές τους επιδιώξεις.

- Advertisement -

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι αξιωματούχοι συχνά έχουν μια πολύ διαφορετική εικόνα από την πραγματική και αυτή είναι που καθοδηγεί και τις πολιτικές τους επιλογές. Κάπως έτσι φτάνουμε στο σημείο που οι προωθούμενες πολιτικές δεν μπορούν να απαντήσουν σε σημαντικά προβλήματα των πολιτών και ενίοτε θυμίζουν την προτροπή της Μαρίας Αντουανέτας στους φτωχούς «αφού δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι».

Η μη συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες και η ολοένα και μεγαλύτερη αποξένωσή τους από τα κέντρα λήψης αποφάσεων είναι, μάλιστα, αυτή που ενισχύει και τα αντιευρωπαϊκά αισθήματα, τα οποία τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν. Και αυτό το τελευταίο είναι κάτι που η ΕΕ πρέπει να δει πολύ σοβαρά. 

Μοιραστείτε την είδηση