Η στραβή στη βάρδια και οι συστημικές αποτυχίες

1 Min Read

Η δολοφονία (γυναικοκτονία) της Κυριακής Γρίβας, εκτός όλων των άλλων, ανέδειξε για μια ακόμα φορά ότι κοινός παρονομαστής τέτοιων τραγικών συμβάντων είναι ότι κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Όταν άρχισε να ξεδιπλώνεται το κουβάρι των ευθυνών αποκαλύφθηκε ότι ο φρουρός του αστυνομικού τμήματος ήταν τελεσίδικα καταδικασμένος, η αξιωματικός υπηρεσίας άπειρη και πάει λέγοντας. Ακριβώς όπως συνέβη με τον σταθμάρχη της Λάρισας και τους συναδέλφους του, που άλλος επέλεξε να πάρει αναρρωτική και άλλος να φύγει λίγο νωρίτερα.

- Advertisement -

Στη βάρδια τους έγινε η στραβή κι ένας από τους βασικούς λόγους είναι ότι δεν αντιμετώπισαν το έργο τους με τη σημασία που έπρεπε.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να κάνουμε το λάθος να πιστέψουμε ότι αυτοί είναι το πρόβλημα. Γιατί δεν είναι, όσο και αν θέλουν να μας τους παρουσιάσουν ως κύριους υπευθύνους.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο, πάει να πει ότι δεν υπάρχει καμία ασφαλιστική δικλείδα. Κοινώς δεν λειτουργεί το σύστημα. Είναι συστημικές αστοχίες αυτές που οδηγούν σε τέτοια τραγικά περιστατικά και όχι του ενός ανθρώπου το λάθος.

Αν δεν τα αντιμετωπίσουμε, λοιπόν, έτσι και συνεχίσουμε να τα θεωρούμε τυχαίες πράξεις ανίκανων ανθρώπων, δεν θα καταφέρουμε να τα αποτρέψουμε ούτε την επόμενη φορά.

Μοιραστείτε την είδηση