Ηλικιακός ρατσισμός

1 Min Read

Παράγινε το κακό με τον ηλικιακό ρατσισμό που έφερε η πανδημία COVID 19. Sms για τους ηλικιωμένους, μέτρα για τους ηλικιωμένους, κλείστε μέσα τους ηλικιωμένους.
Η ηλικία δεν είναι υποκείμενο νόσημα, ούτε αποκλειστικό προνόμιο κάποιων. Είναι από τα λίγα πράγματα που μας απονέμονται με τόση δικαιοσύνη. Όλοι θα πάρουμε. Και μέχρι να πάρουμε ας φροντίσουμε να είμαστε ευγενείς με όσους είναι τώρα εκεί που θα είμαστε εμείς λίγο ή πολύ αργότερα.
Επομένως, δεν χρειάζεται να απευθύνεται κάποιος στους ηλικιωμένους σαν να είναι χαζοί που δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους και δεν ξέρουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους.
Αντίθετα έχουν πολύ μεγαλύτερη ωριμότητα κι έχουν ζήσει με το κουτάλι τη ζωή, ώστε να ξέρουν ότι μια βόλτα λιγότερη τον καιρό της πανδημίας, δεν είναι δα και καμιά μεγάλη υποχώρηση.
Ας έχουμε όλα αυτά υπόψη όταν μιλούμε για όλους εκείνους που πρέπει “να τους κλείσουν” μέσα, γιατί εκτός του ότι είναι οι μαμάδες, οι μπαμπάδες και οι παππούδες μας, θα είμαστε κι εμείς για κάποιους άλλους όταν και αν ο καιρός το φέρει.

Μοιραστείτε την είδηση