Κατερίνα Δαδαμόγια: Θέλω να προσφέρω στον τόπο μου από οποιοδήποτε πόστο 

5 Min Read

Η νυν Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης και εκ νέου υποψήφια μιλά στον «Χ»

Με περισσότερη εμπειρία και ενημέρωση εκ των έσω για τα προβλήματα της Δυτικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης και εκ νέου υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κατερίνα Δαδαμόγια συμμετέχει και σε αυτές τις εκλογές στο πλευρό του Γιώργου Κασαπίδη. Όπως λέει στον «Χ» δεν είχε ποτέ της όνειρο ή φιλοδοξία να ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση, πόσο μάλλον να αποτελεί τον άνθρωπο Νο2 στην ιεραρχία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Όμως η όρεξή της για δουλειά και η αγάπη της για προσφορά στον τόπο, ήταν αυτή που την οδήγησε σε αυτή της της απόφαση και επιθυμεί να ανανεώσει την θητεία της από όποιο πόστο.

- Advertisement -

«Ο Γιώργος Κασαπίδης ήταν η αφορμή να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση και η απόφασή μου αυτή ομολογώ πως δικαιώθηκε γιατί μέσα από αυτή την διαδικασία παράχθηκε ένα έργο δημιουργικό και ο ιστός που μπλέκεται με ανθρώπους της περιοχής και οι δράσεις που έγιναν, είναι κάποια στοιχεία που αποτελούν ένα καλό υπόβαθρο και αφορμή για να συνεχίσω να προσφέρω» εξηγεί η κ .Δαδαμόγια.

Ταυτόχρονα αναφέρει πως η θητεία της ως Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης ήταν ένα «μεγάλο σχολείο» και αυτό γιατί έμαθε από πρώτο χέρι τις διαδικασίες (σε πολλές περιπτώσεις αργές και γραφειοκρατικές) και την διαχείριση του προσωπικού. «Εκτός από την συμμετοχή στα έργα της Περιφέρειας, ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης έχει και αρμοδιότητες διοίκησης των υπηρεσιών της ΠΕ Κοζάνης άρα είναι ένα μεγάλο σχολείο. Η αλήθεια είναι πως πέφτεις κατευθείαν στα βαθιά με πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας που σου στερεί, κατά κάποιο τρόπο, αυτή η διοικητική δουλειά ένα μεγάλο μέρος της δημιουργικότητας, γιατί ένα μεγάλο μέρος δαπανάται σε θέματα εντελώς διεκπαιρεωτικά» εξηγεί.

Η κ. Δαδαμόγια μιλώντας για μεγάλα έργα που έγιναν, αναφέρει πως η έκφραση «εμβληματικά έργα» δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρόκειται για αυτά που έχουν υψηλό προϋπολογισμό. Μπορεί η σήραγγα της Κλεισούρας και η νέα πτέρυγα του «Μαμάτσειου» νοσοκομείου Κοζάνης να είναι εκατομμυρίων, όμως η ίδια θεωρεί πως έργα μικρότερου κόστους μπορούν να είναι εμβληματικά για τον κλάδο που γίνονται. «Όταν βελτιώνεις την καθημερινότητα του κτηνοτρόφου και του αγρότη με ασφαλτόστρωση ή χαλικόστρωση στην αγροτική οδοποιία, τότε για αυτούς τους ανθρώπους το έργο είναι εμβληματικό και αυτό λειτουργεί και στους άλλους κλάδους της οικονομίας της περιοχής γιατί πρόκειται για αλυσίδα» περιγράφει.

Όπως και οι περισσότεροι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Πορεία Δημιουργίας» με επικεφαλής τον Γιώργο Κασαπίδη, έτσι και η κ. Δαδαμόγια θεωρεί πως ένα από τα λάθη αυτής της περιφερειακής αρχής ήταν η μη σωστή προβολή του έργου της. «Η πανδημία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να καθυστερήσουν να γίνουν πράγματα και να βγουν εκτός προγράμματος άλλα και να δώσουμε προτεραιότητα σε ζητήματα που έπρεπε να λυθούν άμεσα. Λίγο λοιπόν η πανδημία λίγο η ταχύτητα με την οποία έπρεπε να κινηθούμε για ζητήματα που προέκυπταν μας έκαναν να μην επικοινωνήσουμε σωστά το έργο μας και να μην το μάθουν οι πολίτες. Ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει πως από την στιγμή που αποφασιστεί να γίνει ένα έργο, απαιτούνται κατά μέσο όρο δύο με τρία χρόνια για να υλοποιηθεί. Άρα δεν πατάμε ένα κουμπί και γίνονται όλα τόσο εύκολα, πόσο μάλλον όταν η γραφειοκρατία ακόμη υπάρχει» λέει η κ. Δαδαμόγια.

Άμεση προτεραιότητά της για την επόμενη μέρα εφόσον επανεκλεγεί ή ίδια και ο συνδυασμός του κ. Κασαπίδη, αποτελεί οτιδήποτε θα μπορέσει να φέρει νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή. Η κ. Δαδαμόγια μιλά με έμφαση για τις προσπάθειες που έγιναν προκειμένου να αδειοδοτηθούν τα επιχειρηματικά πάρκα για να είναι έτοιμα να δεχθούν την εγκατάσταση των επιχειρήσεων. «Αυτό ήταν και ένα μεγάλο πρόβλημα τα τελευταία χρόνια γιατί όταν οι επιχειρηματίες έρχονταν στην Κοζάνη και έλεγαν ότι θέλουν να επενδύσουν δεν υπήρχε χώρος για να το κάνουν. Αυτό το τρέξαμε πολύ γρήγορα για να μπορέσουν να υπάρξουν θέσει εργασίας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Και επειδή είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που πιστεύουν πραγματικά στην αξιοποίηση της λίμνης Πολυφύτου, ξεκινήσαμε την προσπάθεια να ενώσουμε τους παραλίμνιους δήμους για να κάνουμε το Σύμφωνο Συνεργασίας της Λίμνης Πολυφύτου με στόχο να εκμεταλλευτούμε την σημαντική ευκαιρία που μας δίνεται για τουριστική αξιοποίηση. Αυτό θα αποτελέσει προτεραιότητα για την επόμενη περίοδο» προσθέτει.

Όνειρό της είναι να δει την Δυτική Μακεδονία με νέους ανθρώπους και πολλά παιδιά και δεσμεύεται να υπηρετήσει και να προσφέρει τον τόπο από οποιοδήποτε πόστο.

Σωκράτης Μουτίδηςwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση