Μ. Στεργίου: «η αγάπη σας για το Βελβεντό είναι πολύτιμη και μας δίνει τη δύναμη να αγωνιστούμε από κοινού για την ιδιαίτερη πατρίδα μας»

3 Min Read

Με τη φράση «η αγάπη σας για το Βελβεντό μας είναι πολύτιμη και μας δίνει τη δύναμη να αγωνιστούμε από κοινού για την ιδιαίτερη πατρίδα μας» ξεκίνησε την ομιλία του ο δήμαρχος Βελβεντού και εκ νέου υποψήφιος Μανώλης Στεργίου, στη συνάντηση των Βελβεντινών που έγινε την Τρίτη το βράδυ στο ξενοδοχείο «Αλιάκμων» και συνέχισε λέγοντας πως μέσα σε μια τετραετία κάλυψαν και τα προηγούμενα δέκα χρόνια. 

Ο κ. Στεργίου παρουσίασε το έργο που έκαναν αυτή την τετραετία στους ετεροδημότες, τονίζοντας πως ήταν η πρώτη και πιο δύσκολη τετραετία μετά την επανασύσταση του δήμου Βελβεντού, ενώ στάθηκε και σε ένα μεγάλο έργο που έχουν στα σκαριά μαζί με τους δήμους Σερβίων και Βοΐου, ώστε να φέρουν φυσικό αέριο στους δήμους τους.

Συνέχισε λέγοντας πως ο δήμος συστάθηκε το 2019 μετά από έναν εννεαετή αγώνα που έκαναν για να τον πάρουν πίσω από τον Καλλικρατικό δήμο Σερβίων – Βελβεντού. Τα πρώτα βήματα που έκαναν ήταν να χωρίσουν τα περιουσιακά και τα οικονομικά τους, να στελεχώσουν τις υπηρεσίες τους.  Στη συνέχεια ξεκίνησαν κάποιες μελέτες για υποδομές απαραίτητες για την καθημερινότητα τους αλλά και για εξοπλισμό, μηχανήματα κ.ο.κ. «Μετά από τέσσερα χρόνια έχουμε έναν καλό απολογισμό παρά τη “φτώχεια μας” σαν νεοσύστατος δήμος και έχουμε αφήσει μια μεγάλη παρακαταθήκη μελετών για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο» σημείωσε ο κ. Στεργίου.

Στην ομιλία του στάθηκε εν μέσω άλλων στη μείωση του πληθυσμού η οποία έχει φτάσει το 11,25% και οι λόγοι που έχει γίνει αυτό σύμφωνα με τον ίδιο είναι η υπογεννητικότητα, η ανεργία, το brain drain και οι πολιτικές αστυφιλίας των τελευταίων 50 ετών. Επίσης στάθηκε στη γεωγραφική απομόνωση του δήμου, στον οικονομικό διαχωρισμό των δήμων Σερβίων και Βελβεντού και στο δίκτυο ύδρευσης που παραμένει ένα μεγάλο πρόβλημα. 

Οι στόχοι τους για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο είναι εκτός από το να φέρουν φυσικό αέριο στο Βελβεντό, να φέρουν επενδύσεις στην περιοχή για την τουριστική αξιοποίηση του λέγοντας πως ο αγροτικός τομέας είναι κυρίαρχος στο Βελβεντό και πως είναι ο στυλοβάτης της τοπικής οικονομίας, παρόλα αυτά μπορεί να αξιοποιηθεί και τουριστικά λόγω του γραφικού τοπίου του Βελβεντού με τους οικισμούς του, τις φυσικές ομορφιές του, τη λίμνη, τα αξιοθέατα και τα μνημεία. 

Τέλος, ανέφερε πως υπάρχουν μελέτες και για άλλες υποδομές όπως είναι ένα κολυμβητήριο, αθλητικές εγκαταστάσεις, μνημεία που πρέπει να συντηρηθούν κ.α. «Σε όλα αυτά θέλω να τονίσω τη σταθερή και αταλάντευτη υποστήριξη μας στην παιδική και εφηβική βιβλιοθήκη που λειτουργούσε κάποτε στο Βελβεντό, η οποία επανέρχεται τώρα και θα είναι η καλύτερη υποδομή για την παιδεία και την εκπαίδευση των παιδιών αλλά και για το μέλλον του Βελβεντού» τόνισε ο κ. Στεργίου σημειώνοντας πως τα εγκαίνια θα γίνουν τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση