Με Φυσική, Οικονομία και Ιστορία ολοκληρώθηκαν για τα ΓΕΛ οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

2 Min Read

Οι εκπαιδευτικοί του φροντιστηρίου «Αιχμή» σχολιάζουν τα θέματα

Φυσική

- Advertisement -

Ηλίας Μιχαηλίδης, Φυσικός

Χαρούλα Μαντζώλα, Γεωργία Χατζή

Τα θέματα της φυσικής ήταν απλά διατυπωμένα με εύκολη θεωρία που βέβαια χρειαζόταν την προσοχή των υποψηφίων στο να εντοπίσουν τις λεπτομέρειες. Κάλυπταν αρκετά μεγάλο μέρος της ύλης. Ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας αλλά απαιτούσαν από τους μαθητές την ψύχραιμη διαχείριση πολλών δεδομένων και πολύπλοκών σχημάτων. Η αντιμετώπιση ορισμένων λεπτών σημείων των εκφωνήσεων θα καθορίσουν τα άριστα γραπτά.

Για άλλη μια χρονιά προκύπτει ότι οι γνώσεις φυσικής από τις προηγούμενες τάξεις του λυκείου είναι απαραίτητες.

 

Οικονομία

Δήμητρα Καραγιάννη, Οικονομολόγος

Τα φετινά θέματα της Οικονομίας χαρακτηρίζονται βατά και αναμενόμενα ιδιαίτερα η ομάδα Β. Όσον αφορά τις ομάδες Α και Γ δεν παρουσίασαν ιδιαίτερες δυσκολίες με εξαίρεση το υποερώτημα Α1.δ που μπέρδεψε κάποιους μαθητές καθώς απαιτούσε καλή γνώση της οικονομικής θεωρίας. Η ομάδα Δ ήταν περισσότερο απαιτητική χωρίς ωστόσο να χαρακτηρίζεται δύσκολη. Στο σύνολό τους τα θέματα είχαν δουλευτεί πολύ μέσα στη χρονιά και οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές μπορούν να ελπίζουν σε υψηλές βαθμολογίες. Εμείς από τη μεριά μας ευχόμαστε καλά αποτελέσματα!

Ιστορία

Κώστας Παυλός, ιστορικός

Τα θέματα της Ιστορίας ήταν εύκολα.

Οι ερωτήσεις κλειστού τύπου σαφείς, χωρίς παγίδες. Ειδικά οι ορισμοί ήταν αρκετά σύντομοι.

Οι ερωτήσεις σύντομης απάντησης πολύ κατανοητές και βατές.

Οι ερωτήσεις ανάπτυξης αναμενόμενες. Το θέμα Γ1 αφορά ζητήματα προσφυγικού ελληνισμού, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ξεριζωμού. Το Δ1 ήταν από κεφάλαιο που τα τελευταία 2 χρόνια έλειπε από την ύλη. Να σημειωθεί επίσης πως το ένα από τα τρία παραθέματα του Δ1, προερχόταν από το σχολικό εγχειρίδιο κάτι που είχε 6 χρόνια να συμβεί. Κατά τα άλλα και το Γ1 και το Δ1 δεν απαιτούσαν ιδιαίτερη κριτική ικανότητα και οι απαντήσεις ήταν σχετικά μικρά κομμάτια του βιβλίου.

Μοιραστείτε την είδηση