Μεσότης

1 Min Read

Σε απόγνωση, έλεγε η ρεπόρτερ, βρίσκονται οι κάτοικοι περιοχών της Εύβοιας λόγω της χιονόπτωσης. Το επόμενο θέμα ήταν για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία. Αν, λοιπόν, οι άνθρωποι στην Εύβοια βρίσκονται σε απόγνωση, οι άνθρωποι στα τουρκοσυριακά σύνορα στους -4 βαθμούς, περιτρυγυρισμένοι από ερείπια, με ποιες λέξεις θα πρέπει να αποδώσουν αυτό που τους συμβαίνει;

Είμαστε, τελικά, τα κακομαθημένα της ιστορίας, που δεν έχουν αντιληφθεί την τύχη τους ή η τηλεοπτική ατζέντα της ευδαιμονίας με κοιλιακούς Survivor και ανύπαρκτο περιεχόμενο,  μας έχει μετατρέψει σε “βλακανθρώπους”. Ο “βλακάνθρωπος”, όπως γράφει ο Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης, χρειάζεται ειδοποίηση για να μη βγαίνει στη βροχή και οδηγίες για το πως πρέπει να περπατά στο χιόνι. Είναι σα να έχουν “καεί” τα εργαλεία που του επιτρέπουν να σκέφτεται και να δρα ανάλογα με αυτό που του συμβαίνει.
Και κάπου εκεί εμφανίζεται και ο “τερατάνθρωπος” που επιχαίρει για τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία, μπλέκοντας στο άδειο του κεφάλι την πολιτική του Ερντογάν με τους χιλιάδες ανθρώπους των Αδάνων και του Γκαζιαντέπ που τους βρήκε μια φριχτή τραγωδία, χωρίς προηγούμενο.
Οι πράξεις που δεν ορίζονται από το μέτρο του ορθού λόγου είναι αδύνατο να υπηρετούν την αρετή, έλεγε ο Αριστοτέλης.
Μοιραστείτε την είδηση