Μιχάλης Παπαδόπουλος: Υλοποιούμε περισσότερα από όσα υποσχεθήκαμε και συνεχίζουμε…

7 Min Read

Με τη συμπλήρωση τριών ετών διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει περισσότερα από όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε πρωτοφανείς κρίσεις.

Μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα και με δεδομένα τα προβλήματα που άφησε η περίοδος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τους αμέτρητους φόρους και το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να οδηγήσει την οικονομία σε ανάκαμψη και μάλιστα, μέσα σε τεράστιες αντιξοότητες. Πανδημία, ενεργειακή κρίση, πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και διαρκείς προκλήσεις από τη γείτονα.

Και ξεκαθαρίζω ότι οι Έλληνες δεν θα παρασυρθούν από το ποιον θέλει να ψηφίσουν ο Πρόεδρος οποιασδήποτε άλλης χώρας! Η εξωτερική μας πολιτική έχει αναβαθμίσει τον ρόλο της χώρας μας στις διεθνείς εξελίξεις και η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη.

Όπως δήλωσε στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης η Ελλάδα σήμερα είναι μια άλλη Ελλάδα. Ανήκει στα κράτη με τη δυναμικότερη ανάπτυξη και τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη. Είναι από τις πρώτες χώρες του ΟΟΣΑ στη μείωση των φόρων. Αποπλήρωσε δύο χρόνια νωρίτερα τα δάνεια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και σύντομα απελευθερώνεται και από την Ενισχυμένη Εποπτεία.

Αυτές οι επιδόσεις δεν αντιμετωπίζουν όλες τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν σήμερα οι πολίτες. Είναι όμως η βάση επάνω στην οποία μπορούμε σήμερα να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Σε αυτό το διάστημα των τριών ετών, αυξήθηκε το αφορολόγητο, μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ, μειώθηκαν οι εισφορές, ανεστάλη η Εισφορά Αλληλεγγύης στους επαγγελματίες και χορηγήθηκαν τα έκτακτα επιδόματα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Επιπλέον, έγιναν προσλήψεις στην εκπαίδευση μετά από μία δεκαετία, στηρίχθηκε  το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ήρθαν επενδύσεις που ανέβασαν το επίπεδο της απασχόλησης πάνω από το όριο των 4 εκατομμυρίων εργαζομένων για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια.

Η ανεργία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι η πολιτεία δαπάνησε 13 δισεκατομμύρια ευρώ για να θωρακίσει τις θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της πανδημίας.

Πραγματοποιήθηκε μια διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού, τον οποίο παραλάβαμε στα 650 ευρώ και σήμερα είναι στα 713 ευρώ. Παράλληλα, με τη μείωση των εισφορών, το συνολικό ετήσιο όφελος ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

Στις συντάξεις, καθιερώθηκαν αυξήσεις έως 7,2% στις κύριες συντάξεις σε 225.000 συνταξιούχους που είχαν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης και ελαττώσαμε την προσωπική διαφορά σε περισσότερους από 500.000 δικαιούχους.

Ταυτόχρονα, επιταχύνθηκε ο ρυθμός απονομής των συντάξεων, καθώς μέσα στους πρώτους πέντε μήνες του 2022 εκδόθηκαν όσες συντάξεις είχαν βγει ολόκληρο το 2019.

Η ψηφιοποίηση πολλών διαδικασιών του δημοσίου έχει περιορίσει δραστικά την ταλαιπωρία των πολιτών και τα διοικητικά βάρη των υπηρεσιών.

Για ένα πλήθος υποθέσεων ο πολίτης δεν χρειάζεται πλέον να επισκεφθεί τη δημόσια υπηρεσία, καθώς μπορεί να τις διεκπεραιώσει ηλεκτρονικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο που γίνεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο σύνολο των διαδικασιών για την έκδοση, ανανέωση και αντικατάσταση των αδειών οδήγησης.

Ενδεικτικά, έως σήμερα έχουν εκδοθεί περισσότερα από 20 χιλιάδες διπλώματα με τη χρήση νέων εφαρμογών, υπεβλήθησαν περισσότερες από 7.500 αιτήσεις για ανανεώσεις διπλωμάτων, πάνω από 23.000 αιτήσεις για αντικαταστάσεις διπλωμάτων για φθορά, κλοπή ή απώλεια και τουλάχιστον 4.500 αιτήσεις για αντίγραφα αδειών κυκλοφορίας.

Επίσης, από τον Μάιο του 2020 έχουν εκδοθεί περισσότερες από 330.000 προσωρινές άδειες οδήγησης και οι νέοι οδηγοί δεν χρειάζεται πλέον να περιμένουν τέσσερις μήνες να έρθει το δίπλωμα για να οδηγήσουν.

Με το αδιέξοδο που είχε προκαλέσει η προηγούμενη κυβέρνηση στη διαδικασία των διπλωμάτων, υπήρχαν επαγγελματίες οδηγοί που χρειάζονταν το δίπλωμα για να πιάσουν δουλειά και βρίσκονταν μήνες σε ομηρεία.

Οι πολίτες πλέον γνωρίζουν και συγκρίνουν. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βελτιώνει την καθημερινότητα και υλοποιεί το πρόγραμμά της ανεξάρτητα από τις δυσκολίες επειδή έχει σχέδιο, όραμα και προοπτική.

Αυτή η στρατηγική μας επιτρέπει να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα που ανακύπτουν ακόμη και από εξωγενείς παράγοντες όπως η διεθνής κρίση στην ενέργεια.

Με ένα σύνολο νομοθετικών ρυθμίσεων και γενναίων οικονομικών ενισχύσεων περιορίζουμε τις επιπτώσεις από την αύξηση των τιμών στο ρεύμα και τα καύσιμα.

Ταυτόχρονα, έχουμε την ευελιξία να προσαρμόζουμε την ενεργειακή μας πολιτική με χαρακτηριστικό παράδειγμα το χρονοδιάγραμμα της απολιγνιτοποίησης, η οποία δεν ξεκίνησε σήμερα. Όλοι θυμόμαστε, άλλωστε, ότι την περίοδο 2015 – 2019 έκλεισαν δύο σταθμοί παραγωγής ενέργειας και δύο ορυχεία. Οι μονάδες παραγωγής ρεύματος έχουν ημερομηνία λήξης και συνεπώς, η απεξάρτηση από τον λιγνίτη δεν είναι μια βίαιη διαδικασία.

Ο λιγνίτης αποτελεί, ωστόσο, την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και σε αυτή τη συγκυρία η κυβέρνηση πήρε τη σωστή απόφαση να επαναλειτουργήσουν μονάδες και να αυξηθεί κατά 50% η εξόρυξη ώστε να μειώσουμε βραχυπρόθεσμα την εξάρτησή μας από το φυσικό αέριο.

Η εξέλιξη αυτή απαντά στις σημερινές προκλήσεις χωρίς να παρεκκλίνουμε από τον βασικό στόχο που δεν είναι άλλος από τη δίκαιη μετάβαση.

 Το οργανωμένο σχέδιο που υλοποιούμε με στόχο να μετατρέψουμε την απολιγνιτοποίηση σε μια ευκαιρία μετασχηματισμού της τοπικής οικονομίας, ώστε να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες ζωής στο μέλλον για όλους τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας.  

Όλες αυτές οι ενέργειες αποδεικνύουν ότι η ΝΔ έχει να επιδείξει ένα πολυεπίπεδο έργο και είναι σε θέση να μιλήσει με τις πράξεις της και όχι με εξαγγελίες.

Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να μιλήσει, λοιπόν, όπως δεν μίλησε κανένα κόμμα στο παρελθόν και να αποδείξει στους έλληνες πολίτες ότι το στοίχημα κερδίζεται, γιατί όσα υποσχέθηκε έγιναν πράξη και ακόμη περισσότερα.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου που με την εκλογή μου το 2019 με τοποθέτησαν στη Βουλή των Ελλήνων  και η εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που με επέλεξε να συμμετέχω σε αυτή την κυβέρνηση.

Συνεχίζουμε το έργο μας δίνοντας λύσεις στα προβλήματα και στο τέλος της τετραετίας, είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ακόμη πολλά να προσθέσουμε στο έργο μας.

Σκοπός μου είναι για ακόμη μια φορά ένα καθαρό αποτύπωμα στην πολιτική μου πορεία με προτεραιότητα τους συμπολίτες μου στον Νομό Κοζάνης.

Μοιραστείτε την είδηση