Ο Γιώτης Βασιλειάδης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ-Έρχονται αντιδράσεις από ανθρώπους του χώρου που θέτουν θέματα αξιοκρατίας

3 Min Read

Του Σωκράτη Μουτίδη xronos-kozanis.gr

Ο Γιώτης Βασιλειάδης είναι από το βράδυ της Πέμπτης ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, μετά την μυστική ψηφοφορία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Από τα έντεκα μέλη στην διαδικασία συμμετείχαν τα εννέα εκ των οποίων τα οκτώ ψήφισαν τον Γιώτη Βασιλειάδη και ένα μέλος τον μέχρι πρότινος Καλλιτεχνικό Διευθυντή Βασίλη Μυριανθόπουλο.

Η διαδικασία κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα και σε χρόνο εξπρές, αφού τα μέλη είχαν καταλήξει στον υποψήφιο που θα στήριζαν. Προηγήθηκαν πριν λίγες μέρες, οι συνεντεύξεις των έξι υποψηφίων για τη θέση, διαδικασία που συμμετείχαν επτά μέλη του ΔΣ.

Την θέση εκτός του Γιώτη Βασιλειάδη και του Βασίλη Μυριανθόπουλου διεκδικούσαν και οι  Αθανάσιος Σαράντος,  Έφη Ρεματά, Μάνος Τριανταφυλλάκης και Χρήστος Κόκκινος.

Η εκλογή του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή έγινε με κριτήρια που αποφάσισε σε προηγούμενη συνεδρίασή του το όργανο, μετά από πρόταση του Κώστα Κυτίδη (ο οποίος απουσίαζε κατά την ψηφοφορία για λόγους υγείας). Η διαδικασία δεν περιελάμβανε βαθμολόγηση, καθώς αυτή έγινε ως εσωτερική διαδικασία και κάθε μέλος του διοικητικού συμβουλίου έδωσε απλά την ψήφο του με μυστική ψηφοφορία, χωρίς να απαιτείται αιτιολόγηση με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

Έρχονται αντιδράσεις και διαμαρτυρίες για την εκλογή Βασιλειάδη

O “Xρόνος” είναι σε θέση να γνωρίζει πως η εκλογή του Γιώτη Βασιλειάδη στη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, προκάλεσε δυσαρέσκεια σε κύκλους ανθρώπων του θεάτρου στην Κοζάνη, αλλά και εκτός, οι οποίοι θέτουν ευθέως θέματα αξιοκρατίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως την ερχόμενη εβδομάδα, θα βγει στην δημοσιότητα επιστολή – ανακοίνωση «καταπέλτης» κατά του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ και της δημοτικής αρχής Κοζάνης, επιστολή που θα αποσταλεί και στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι συντάκτες της επιστολής θα εστιάζουν στο γεγονός πως από τους έξι υποψήφιους ο κ. Βασιλειάδης δεν έχει τα περισσότερα προσόντα και θα ζητούν την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ και την επαναπροκήρυξη της θέσης. Επίσης, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους και τα σωματεία των επαγγελματιών θα τοποθετηθούν επί του θέματος.

Ποιος είναι ο Γιώτης Βασιλειάδης

Ο Γιώτης Βασιλειάδης είναι από τους ιδρυτές της θεατρικής ομάδας «Ονειρόδραμα» και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ίδρυση του «Θεατροδρομίου» και άλλων πολιτιστικών ομάδων και συλλόγων της Κοζάνης. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και ασχολείται με το ερασιτεχνικό θέατρο της περιοχής από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, συμμετέχοντας ενεργά στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα.

Το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του εμπειρίας έρχεται από τη ΔΕΗ/ΛΚΔΜ, όπου από το 1986 έως το 2014 εργάστηκε στον υποτομέα δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας και στον υποτομέα φύλαξης εγκαταστάσεων. Από το 2014 έως το Μάρτιο του 2020 είχε την διεύθυνση της Εμπορικής Επιχείρησης ΕΛΙΜΙΩΤΙΔΑ ΙΚΕ που δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας και διανομής τροφίμων, μανατζάροντας το τμήμα πωλήσεων.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση