Ο μίτος της Αριάδνης και τα κομμένα δέντρα

1 Min Read

Η φράση «μίτος της Αριάδνης» χρησιμοποιείται στη νεοελληνική γλώσσα, προκειμένου να δηλωθεί κάθε στοιχείο που οδηγεί στην επίλυση προβλήματος, στην εξιχνίαση μυστηρίου, δύσκολης υπόθεσης κλπ και προέρχεται από την ελληνική μυθολογία και τη βοήθεια (στη μορφή κουβαριού) που έδωσε η Αριάδνη στον αγαπημένο της Θησέα, ώστε να βγει από το λαβύρινθο. Εκεί παραπέμπει και το όνομα του «Εθνικού Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών-Μίτος», το οποίο και αποτελεί το επίσημο μητρώο διαδικασιών του Ελληνικού Δημοσίου.

Από εκεί βγάζουν και οι μηχανικοί τις άδειες μικρής κλίμακας εργασιών. Μια τέτοια άδεια εξέδωσε μηχανικός της περιοχής και με βάση αυτή κόπηκαν τα δέντρα στον Άγιο Χριστόφορο. Τόσο απλά και τόσο εύκολα. Χωρίς πολεοδομία, χωρίς δασαρχείο, χωρίς τίποτα.

- Advertisement -

Δεν θα κατηγορήσουμε, βέβαια, την απλοποίηση των διαδικασιών για την «μπάχαλο» των υπηρεσιών, την ανευθυνότητα/άγνοια των μηχανικών και ό,τι άλλο μπορεί να μην πάει καλά.

Θα πούμε, όμως, ότι στο όνομα της απλοποίησης και της όσο το δυνατόν λιγότερης φυσικής επαφής μεταξύ υπηρεσιών και πολιτών, δεν μπορεί να γίνονται τέτοιες ενέργειες που εν τέλει υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής όλων μας.

Μοιραστείτε την είδηση